Baromuzda 18 meslektaşımız yapılan törenle yemin ederek Avukatlık ruhsatnamalerini aldılar

25/11/2021

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 18 meslektaşımıza Adliye Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ruhsatları takdim edildi. Avukatlığa kabul töreninde konuşan Başkanımız Av. Semih Gökayaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadına yönelik şiddete karşı ülke olarak mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Adana Barosu olarak Şubat ayı sonunda geniş katılımlı bir Çalıştay ile yaparak konuya dikkat çekeceklerini ifade etti. Katılımcılardan etkinliğe katkı sağlamalarını talep etti.
Ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını da kutlayan Av. Gökayaz, “Avukatlık usta-çırak ilişkisidir. Bilgi ve deneyimlerini sizlere aktaran büro avukatlarınıza teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi katkılarından dolayı anne ve babalarınızı da kutluyorum. Bu ruhsatın asıl sahibi onlardır. Adana Barosunu bugünden itibaren aileniz olduğunu unutmayın. Meslek yaşantınızın ilk gününden itibaren her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Ruhsatınız hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından genç meslektaşlarımız Nisa Şekeroğlu, Cemre Aydıngül, Nesrin Özmen, Mustafa Sefa Kurtoğlu, Melikşah Gezer, İsmail Cinkiz, Yasin Bozyel, Alparslan Koç, Utku Sarıbaz, Bezanur Koç, Tevfik Mehmet Korucu, Zeynep Gür, Yusuf Fayza, Büşra Koç, Halil Emre Gündoğdu, Leyla Musaoğlu, Asuman Kübra Teköz, Devran Baysak ve Burcu Can Ünsal birlikte Avukatlık Antı’nı okuyup, cübbe giyerek Av. Gökayaz’ın elinden ruhsatlarını aldılar.
Mesleğe adım atan genç meslektaşlarımızı mutlu günlerinde Saymanımız Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyemiz Av. Nevzat Elçi, ruhsat alan meslektaşlarımızın aileleri, arkadaşları, büro avukatları yalnız bırakmadı.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini; Av. Uğur Aydıngül, Adana Adliyesi 9. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi M. Yücel Kurtoğlu, Av. Selim Boyraz, Av. Emre Avcılı, Av. Kemal Koyuncu, Av. Uğur Türkmen, Av. Ezgi Yıldırım, Av. Yiğit Reşat Canatar, Av. Begüm Koç, Av. Esengül Göksel, Av. Zeynep Gökçen Korucu, Av. Çağla Çınar Sevimli Av. Hakkı Aksay, Av. Olcay Aksay, Av. Yekta Güngör Ünal, Av. Ebru Akçalar, Av. Seyithan Bilen, Av. Şiyar Uğurlu, Av. Sinem Tanrısınatapan giydirdi.

#adanabarosu #avukatlar #hukuk