BAROMUZDA 8 GENÇ MESLEKTAŞIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ATTI

11/09/2019
BAROMUZDA 8 GENÇ MESLEKTAŞIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ATTI

Baromuzda Avukatlık stajını bitirerek ruhsat almaya hak kazanan genç meslektaşlarımız ; Betül Yalçın, Büşra Gökçe, Derya Ergüneş, Esmanur Kılıçman, İslam Oğuzhan Uçman, Ömer Abdülaziz Çifçi, Özlem Gözüküçük ve Sümeyye Eren düzenlenen törenle yemin ederek ruhsatlarını aldı.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Salonumuzda yapılan Ant İçme Töreni’ne Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Saymanımız Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Timur Ortatepe, meslektaşlarımız ve aileleri katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, Adana Barosu’nun evrensel ilkeleri öne çıkaran öncü bir baro olduğunu ifade ederek, “Zor ve bir o kadar onurlu bir mesleğe adım atıyorsunuz. Meslektaşlarımı, ailelerini ve büro avukatlarımızı kutluyorum. Türkiye'de avukat olmak gerçekten zor. Başarıya ulaşmanın yolu dürüstlük, meslek etiği ve kurallarına uymaktan geçmektedir. Turin İlkeleri ve Havana kuralları, biz avukatların sadece dosya kapakları aralarında, adliye koridorlarında mesleğimizi yapmamızı öngörmüyor. Avukatlar yaşadıkları dönemin tanıklarıdır ve bu nedenle sorumluluk almaları gerekir.

Bu mesleğin saygınlığı en üst düzeyde kamu mesleği olduğunu, bugünden itibaren sayısı Türkiye'de 130 bini bulan avukatları temsil ettiğinizi asla unutmayın. Bu mesleğin vakarına uygun davranmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Mesleğe yeni adım atan genç meslektaşlarıma başarılı, uzun, kazançlı bir meslek hayatı diliyorum.”

Ülkemizde hukukçu ve avukat olmanın zor olduğunu vurgulayan Av. Veli Küçük, “Yeni Adli Yıl açılışına katılmadığımızı belirtmek isterim. Demokrasimizin temel taşı olan yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyecek tavır, davranış ve uygulamalardan kaçınmalıyız. Yürütmeyi temsil eden, hatta demokratik olmayan şekilde tek adam rejimiyle tüm yetkileri elinde bulunduran partili Cumhurbaşkanı ev sahipliğinde yapılamaz.

Yargıtay yüksek hakimlerinin- savcıların o salona girerken aranmak için adeta sıraya girdiklerini üzülerek gördük.
Hakim ve savcısını olağan şüpheli gören yaklaşımı uygun bulmadığımızı ifade ediyorum. Yargının mensupları Cumhurbaşkanı ile birlikte çay kesecek, düğmesi olmayan cübbede düğme arayacak, el pençe divan duracak bu yaklaşım asla kabul edilemez.”

Konuşmanın ardından Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş tarafından toplu halde yemin eda eden genç meslektaşlarımıza cübbelerini; Av. Hasan Çetin, Av. Hacı Hüseyin Kılınç, Av. Fikret Adamhasan, Av. Görkem Yüksel Çalık, Av. İsmail Demirdüzen, Av. Murat Ayhan, Av. Fatih Mehmet Yalıner-Av. Mustafa Eser ve Av. Sedat Birbiçer giydirdi.