BAROMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE 13 MESLEKTAŞIMIZA RUHSATNAMELERİ TAKDİM EDİLDİ

25/11/2022
BAROMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE 13 MESLEKTAŞIMIZA RUHSATNAMELERİ TAKDİM EDİLDİ

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 13 meslektaşımız için Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda ruhsat töreni gerçekleştirildi. Törene Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreterimiz Av. İlker Mengü, Saymanımız Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, Av. Nevzat Elçi, Av. İlker Güzel, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bünyamin Avcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kahya Demirhan, aileler ile misafirler katıldı. Ruhsat törenimizde konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Adana Barosu ailesine katılan meslektaşlarımıza başarılar diledi.
AVUKAT DİRAYETLİ VE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA
Av. Gökayaz, “Avukatlık mesleği zor ve meşakkatli bir meslektir. Bu mesleği ifa ederken ülkenin şartlarını çok iyi bilmemiz gerekiyor. Avukat, önüne gelen sorunu, üstlendiği davayı çözerken dirayetli ve güçlü olmak zorunda. Gelebilecek baskılara boyun eğmeden, müvekkilinin haklarını en iyi bir şekilde savunabilmeli. Bugün Avukatlık andını okuyarak aramıza katılacak meslektaşlarımın başarılı olacaklarına inancım tamdır. Adana Barosu büyük bir ailedir. İyi günde kötü günde meslektaşlarıyla dayanışma içerisinde olan bir Baro’dur. Ruhsat alacak meslektaşlarıma hayırlı olsun diyorum.” dedi.
Av. Gökayaz, konuşmasında Av. Tahir Elçi'nin katledilmesiyle ilgili Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 8.5 ay sonraya ertelenmesini değerlendirdi.
Mahkeme heyetinin duruşma salonunu terk ettiğini hatırlatan Av. Gökayaz, “Diyarbakır Barosu eski Başkanı Av. Tahir Elçi cinayetinin olay yeri keşfi olaydan yaklaşık 5 ay sonra yapıldı. İddianamesi 5 yıl sonra, 20 Mart 2020 tarihinde tamamlanabildi. Katılan vekili olarak beyanda bulunan bir meslektaşımız, mahkeme heyetine “Çocuklarınıza iyi bir hikaye bırakmak istiyorsanız; sizden adaletli karar bekliyoruz." dedi. Bu sırada araya giren mahkeme başkanı, "Çocuklarımı bu işe karıştıramazsın. Bu şartlarda duruşmaya devam etmeyeceğim." diyerek duruşma salonunu terk etti. Yaklaşık bir saat sonra duruşma salonuna geri dönen mahkeme heyeti ne yazık ki tüm taleplerimizi reddetti. Duruşmayı 8.5 ay sonrasına, 05.07.2023 tarihine erteledi. Mahkemeler, bu ülkenin geleceğini güvence altına almak ve adaletin sağlanması için vardır. Ülkemizde yargının bağımsız olması, hukuk düzenin adil işlemesi, adaletin egemen olması için hep birlikte çok çalışmamız gerekiyor. “ şeklinde konuştu.

Başkanımızın konuşmasının ardından; Zeynep Yaren Şafak, Rabia Aybike Halisçelik, Arus Mansurgüler, Eylül Şengül, Haydar Hayrettin Alkaya, Boran Anlar, Perihan Kaya, Ferhat Koçhan, Merve Özuğur, Mesut Çelik, Emine Öşun, Nilgün Taşkın ve Fatma Akbulut düzenlenen törenle yemin ederek avukatlığa başladı.
Avukatlık cübbesi giydirilen meslektaşlarımız, avukatlığa ilk adımını attılar. Ruhsatını alan meslektaşlarımız; bu kez avukat olarak söz alarak, katılımcılarla duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
Ailelerin gururlu bakışları altında cübbeleri; Av. Mustafa Yalçın Özen, Av. Münir Mansurgüler, Av. Sabahattin Yeşilbudak, Av. İbrahim Emre Ediboğlu, Av. Mustafa Özkan, Av. Av. Gülten Anlar, Av. Bayram Sayar, Av. Aytaç Er, Av. Başak Kınık, Av. Faik Ceyhun Yılmaz, Av. Zahide Yükselir Kesilmiş, Av. Yonca Özen, Av. Can Şerbetçi, Av. Fatih Oğultekin, Av. Tuğba Aslan, Av. Gamze Çelik, Av. Tayyar Yılmaz tarafından giydirildi.