BAROMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE 8 MESLEKTAŞIMIZ AVUKATLIĞA ADIM ATTI

04/04/2024
BAROMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE 8 MESLEKTAŞIMIZ AVUKATLIĞA ADIM ATTI

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayarak ruhsatlarını almaya hak kazanan Rabia Köse, Ersagun Sarman, Ahmet Alperen Yavuz, Emine Sevdenur Yaylacı, Aysel Can Kulak, Ayşe Özaslan, Murtaza Doğukan Karaoğlu ve Nazife Yıldırım için Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi.

Törene Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreterimiz Av. İlker Güzel, Saymanımız Av. Mert Kuşdemir, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Hüseyin Saygılı, Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, Av. Neval Yurtdaş, avukatlar ve aileleri katıldı.

Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz törende yaptığı konuşmada; “Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Ama ne yazık ki muhataplarımız tarafından sadece dinleniyoruz, bir çözüm iradesi göremiyoruz. Ülkeyi yönetenlerin avukatların sorunlarına karşı bu kayıtsızlığına Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak 27 Nisan 2024 tarihinde Ankara'da "Büyük Savunma Mitingi" düzenlemeye karar verdik. Bu mitingde meslektaşlarımızı dayanışma içinde omuz omuza görmeyi arzuluyoruz.” dedi.

Bugün 8 meslektaşının ruhsat alacağını anımsatan Başkanımız Av. Semih Gökayaz, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Meslektaşlarımız Avukatlık Andını okuyarak aramıza katılacak. Avukatlık, sınırı olmayan bir meslektir. Bu mesleğin sınırı ancak kişinin kendisidir. Dolayısıyla siz kendinizi mesleğinize ne kadar adarsanız mesleğin de size dönüşünün o kadar fazla olacağını buradan söylemek isterim. Bugün aramıza katılacak arkadaşlarıma hayırlı olmasını ve meslek heyecanlarının hiç solmamasını diliyorum. Ailelerin de gözü arkada kalmasın. Adana'da Adana Barosu var. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından staj dönemini tamamlayan 8 avukat, Avukatlık Andını okuyarak mesleğe ilk adımlarını attı. Stajlarını tamamlayan avukatlara cübbeleri Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, Av. Musa Andıç, Av. Ali Yavuz, Av. Neval Yurtdaş, Av. Aysun Yalçın, Av. Nuşin Gülşen ve Av. Ömer Burukan tarafından giydirildi. Toplu fotoğrafın ardından tören son buldu.