BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

07/12/2017
BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç hukukçular; Ece Çetin Öztürk, Enes Şahin, Sibel Oğuz, Mehmet Ilgın, Fikriye Çam, Süleyman Yeşil ve Burak Köse'ye düzenlenen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

"AVUKATLIK SORUMLULUK MESLEĞİDİR"

Adana Adliyesi Ana Binasındaki Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda geniş katılımla gerçekleştirilen ruhsat törenine kızı Ece Çetin Öztürk'ün ruhsat alacak olması nedeniyle Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı.

Ülke gündemi ve mesleki konularda görüşlerini açıklayan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ; "Avukatlık dünyada hiçbir mesleğe verilmemiş hak ve sorumluluklara sahip bir meslektir. Hukuk devletine, hak ve özgürlüklere sahip çıkma ve bu kavramları savunma ve işlevsellik kazandırma noktasında da sorumluluklar yüklemektedir.

Avukatlık toplumda saygın, ekonomik olarak belirli ölçülerde ve iyi bir düzeyde yaşam standardı sunmasının yanı sıra en önemli yanı ise kamusal yönüdür. Ve bu kutsal meslek yurttaşın adalete erişimin en önemli unsurudur. Yargının kurucu unsuru olan mesleğimiz her zaman iktidara, hükümranlara, dönemin güçlerine karşı ne şartta olursa olsun evrensel hukuk kurallarını savunan meslektir.

Uluslararası Sözleşmeler, Havana Kuralları, Turin İlkeleri avukatlığı yaşadıkları dönemin ve toplumun tanıkları olarak nitelemektedir. İyi bir hukukçu insanını, vatanını, ülkesini severek bu unsurları mutlak suretle dikkate alan kişidir. Biz ilk göreve geldiğimizden bugüne staj eğitimlerini çok önemsedik. Bugün cübbe giyen genç hukukçularımızla, toplam 2 bin 404 avukatı ve 367 stajyer avukatıyla duruşu, tavrı ve hukukun üstünlüğü ile evrensel hukukun ,demokrasinin kavramlarına sahip çıkması noktasında ulusal da ses getiren önemli bir kurumuz. Bugün aramıza katılan siz değerli meslektaşlarımız böylesine güzel, kenetlenmiş baro içerisinde itici güç olacaksınız.

“BAŞKANIMIZ AİLELERİ KUTLADI”

Hepinizin başarılı birer avukat olacağına inancım tamdır. Şimdiden onurlu, keyifli, kazançlı ve sağlık bir meslek hayatı diliyorum. Ayrıca bu ruhsatın gerçek sahibi olan aileleri de kutluyorum. Evlatlarının bu başarısına tüm maddi ve manevi varlıklarını ortaya koydular." diye konuştu.

“TRUMP VE ABD YANLIŞTAN DÖNMELİ”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ülke ve dünya gündeminin hararetlendiğini belirterek, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs Kararının altındaki yatan nedenlerinin başında küresel güç olma, bölgedeki enerjiye, petrole ulaşma ve Silah ticaretine devam amacı taşıdığını ifade etti. Av. Küçük, kararın hem ABD ile İslam dünyası hem de Ortadoğu'daki bölgesel ilişkileri negatif etkileyeceği uyarısında bulundu.

Av. Küçük, Trump tarafından alınan bu kararın sadece BM kararlarının ve uluslararası hukukun ihlali olmadığına aynı zamanda dinler ve inançlar arası hoşgörüye, insanlık vicdanına da vurulmuş ağır bir darbe olacağını kaydetti.

ABD Başkanı Trump'ın "İsrail'in Başkenti Kudüs'tür" kararını son derece tehlikeli bir yaklaşım olarak gördüğünü ifade eden Av. Küçük, "Hıristıyanlığın, Müslümanlığın ve Yahudiliğin kutsal mekanı Kudüs ile ilgili Trump'ın dünkü tavrının BM Kararları ve Hukuk Kuralları çerçevesinde bir kıymeti ve geçerliliği yoktur.

Ülkemizin ve Ortadoğunun içerisinde bulunduğu bölge itibariyle sakinleşmeye ihtiyacı olduğu bir dönemde küresel güçler, petrole, güç kaynaklarına ve silah satarak egemenliklerini ne yazık ki daha da hakim kılma çabasındalar. Ben dünyanın bir numarasıyım, her ülkeyi de, her bölgeyi de dilediğim gibi şekillendiririm, düşüncelerimi kabul ettiririm anlayışı asla kabul edilemez."

"OHAL UYGULAMASI SONLANDIRILMALIDIR"

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Benzeri bakış açısı ne yazık ki ülkemizde de yaşanmaktadır. Ülkemizin uçurumun kıyısından döndüğü OHAL'e konu olan darbe girişiminden iki gün sonra Genelkurmay Başkanlığı darbenin püskürtüldüğü açıklaması yaptı. Ancak, ne yazık ki OHAL uygulaması 15 aydır içeriğinden saptırılarak hukuksuz uygulamalarla devam etmektedir. Ülkemizde OHAL uygulaması biran evvel sonlandırılmalıdır." dedi

“HUKUK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Türkiye’de hukuk sistemi ile ilgili çok büyük sıkıntılar yaşandığına da dikkat çekti.

Av. Küçük, "Bugün 3 meslektaşımız gözaltına alındı. Adana Barosu ve Avukat Hakları Merkezi hukuki yardım ve meslektaşlarına sahip çıkma noktasında üzerine düşeni yine yaptı. Ülkemizin artık olağanlaşmaya ihtiyacı vardır. Siyasetinn zehirli dilinden, en üst noktadan Cumhurbaşkanı'ndan gelen ayrıştırıcı dilden uzaklaşması gerekmektedir."

“ÇETİN'İ KUTLADI”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Değerli meslektaşım Soner Çetin, Çukurova'da başarılı çalışmalara ve işlere imza atmaktadır. Bu başarının ve çalışma azminin devam edeceğine inanmaktayım.” dedi.

Cübbe giydirenler; Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Av. Hasan Berzan Toprak, Av. Cem Kömoğ, Av. Nazan Akça Subaşı, Av. Semih Gökayaz,