BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

08/02/2018
BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;
"İLKELİ VE CESUR DURUŞ SERGİLEYEN MESLEK KURULUŞLARI HEDEF ALINMAKTADIR"

Staj dönemini baromuzda başarıyla tamamlayan Abdurrahman Özdemir, Melis Özkaya, Rabia Camkıran, Mustafa Said Coşkun, Fatih Kürşat Mert ve Cumaali Dinçer düzenlenen törenle meslek yeminlerinin ardından cübbelerini giydiler.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini; Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Av. Gizem Özdiker, Av. Hasan Alkan, Av. Serhat Canbolat, Av. Hüseyin Karadağ ve Av. Büşra Dinçer giydirdi.
Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen ruhsat törenine Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Furkan Kılıç, Av. Hasan Alkan, Av. A. Duygu Özgüven ile meslektaşlarımız ve aileleri katıldı.

"BUGÜN, KEYİF VE MUTLULUK GÜNÜMÜZDÜR"

Törende yaptığı konuşmasında Başkanımız Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarımızın ruhsatlarının 'gerçek sahibi' dediği ailelere özel "alkış" isteyerek, tebrik etti.
Staj yapılan ve meslek kurallarına, meslek etiğine bağlılıklarıyla ön plana çıkan büroları ve değerli üstatlarını kutladı.
Avukatlık mesleğine başlayarak hayatlarında yepyeni bir sayfa açacak olan genç meslektaşlarına seslenen Av. Küçük, onlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Av. Küçük, her zaman hukukun üstünlüğünü benimsemiş, adalet kavramını özümsemiş bir mesleğin mensupları olduklarını belirterek, "Bugün, keyif ve mutluluk günümüz. Savunduğumuz bu değerler ile ülkemizin huzurunu, barışını amaç edinmiş ve bu uğurda verdiği mücadele ile 95 yaşındaki Cumhuriyetimizin teminatı olmuş hukukçularız. İşte bu yüzdendir ki cübbemizi çıkardığımız zamanlarda dahi savunmaya devam ettiğimiz değerler ile her ne olursa olsun bulunduğumuz her ortamda avukatız. Sizlerin bu görevi başarıyla yapacağınıza inancım tamdır." şeklinde konuştu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Cumhurbaşkanlığı Saray'ında bugün düzenlenen 45. Muhtarlar Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) hukuk ve hekimliği saltanatları altına alamayacaklarını söylerken "Çıkartılacak olan kanunla tüm hekimler, hukukçular Baroya ve Tabip Odasına kayıtlı olmaksızın kendi derneğini, vakfını kurabileceği, buralara yapılan kamudan aktkarılan fonun kesileceği" sözlerine tepki gösterdi.

ANNESİ İLE BİRLİKTE CÜBBE GİYDİ

Törene 1.5 yaşındaki küçük kızı Nuran ile gelen Melis Özkaya'ya, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük cübbe giydirdi. Av. Özkaya, "Kızıma hamile iken fakültedeydim. O da benle okuduğu için cübbe giymesini çok istedim, şu an mutluyum" dedi. Baro Başkanımız hem anneyi hem de minik kızını kutladı.
"YANDAŞ OLMAYAN MESLEK KURULUŞLARI HEDEF ALINMAKTADIR"

Baro Başkanımız Av. Küçük, "Ülkemizin ve toplum yaşamımızın çimentosu diyebileceğimiz en önemli unsurları meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Hiç kimsenin etki altına alamadığı, yandaşı yapamadığı ve doğru bildiklerini, bilimsel ve mesleki olarak ortaya koyan Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği ve meslek kuruluşlarına herkesin saygı göstermesi gereklidir. Ne yazık ki günümüzdeki korku ikliminde bu yaklaşımları göremiyoruz. Bu yanlışlardan dönüleceğine inanmaktayım. Bu olumsuz yaklaşım meslek örgütlerini hedef almaktadır. "

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ENDEKSİNDE GERİLEDİK"

Zeytin Dalı Harekatına yönelik açıklamalarından dolayı Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) yönetim kadrosunun gözaltına alınıp sonrasında da adli kontrolle serbest bırakıldığını belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, " Düşünce ve ifade özgürlüğü Anayasa ve AİHS ile teminat altına alınmasına karşın, siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmediği için TTB yöneticilerine, 'Adalet Nöbeti'nde yer alan avukat Kemal Aytaç'a açılan soruşturma ve sonrasında Türkiye Barolar Birliği ile Türk Tabipleri Birliği'nin isimlerindeki 'Türk' ve 'Türkiye'nin kaldırılmasının taleb edilmesi meslek kuruluşları üzerinde korku, endişe ve kaygı iklimi yansıtılmaya çalışılmasının tezahürüdür" diye konuştu.

Av. Küçük, "Bu uygulamalar polis devleti, parti devleti anlayışı olup, tek adamın iki dudağından çıkacak sözlere göre ülkeyi yönetme anlamı taşıyacaktır. Milli değerlerimiz hiç kimsenin ve aynı zamanda Cumhurbaşkanının tekelinde ve keyfiyetinde değildir.

Yaşadığımız olumsuzlukları ortaya koyan bir istatistiki veri açıklayayım; ülkemiz 2017 yılı Hukukun Üstünlüğü Endeksinde 113 ülke arasında iki sıra daha gerileyerek 101. sıraya gelmiştir. OHAL'in bir an evvel son bulması ve ülkemizin normal günlere kavuşmasını istiyoruz. Hukuk devleti ilkesini, şeffaf, denetlebilinir yönetim ilkesinin yaşama geçirilmesi en önemli gündemimiz olmalıdır" dedi.