BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

01/07/2022
BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI
Baromuzda staj dönemini başarıyla tamamlayan meslektaşlarımız Berkem Aydoğdu ve Çağdaş Karındaş’a, Başkanlık makamında düzenlenen törenle ‘Avukatlık Ruhsatnameleri’ takdim edildi.
Başkanımız Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarımızın bugünlere gelmesinde emeği olan ailelerine, bilgi ve deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaşan büro avukatlarına teşekkür etti.
Av. Gökayaz, Adana Barosu ailesine katılan meslektaşlarımıza başarılar diledi.
Ruhsatlarını alarak savunma saflarına katılan meslektaşlarına hitaben Av. Gökayaz, şöyle konuştu:
“Avukatlık, hak arayışının, haksızlığa karşı başkaldırının ve adalet savaşçılığının vücut bulmuş halidir. Bugünden itibaren sadece kendinizi değil, sayısı 170 bini bulan avukatları temsil edeceksiniz. Üstat meslektaşlarınızdan sizlere teslim edilen bayrağı daha yukarılara taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Size naçizane tavsiyem; zor ve meşakkatli olan mesleğimizi korkmadan, yılmadan, sabırla ve çok çalışarak yaparsanız başarılı olmamanız için hiçbir sebep yok. Bu yolculuğunuzda baro olarak her zaman yanındayız.”
Avukatlığa ilk adımını atan meslektaşlarımıza cübbelerini büro avukatları Av. Sena Çam, Av. Sinan Tumlukolçu ve Av. Gülşah Tuz tarafından giydirildi.
Törende, ruhsat alan meslektaşlarımız ve büro avukatları duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.
Törende, Genel Sekreterimiz Av. İlker Mengü, Saymanımız Av. V. Mert Kuşdemir, yönetim kurulu üyelerimiz Av. İlker Güzel, Av. A. Duygu Özgüven, Av. Neval Yurtdaş, Av. Gül Yalçın Aslan, meslektaşlarımızın aileleri ve yakınları da hazır bulundu.