BAROMUZDA STAJ DÖNEMLERİNİ TAMAMLAYAN 32 MESLEKTAŞIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI

27/09/2022

BARO BAŞKANIMIZ Av. SEMİH GÖKAYAZ;

“KATILIMCI BAROYU HEP BİRLİKTE HAYATA GEÇİRDİK”

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 32 meslektaşımıza ruhsatları törenle takdim edildi.
Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda geniş katılımla yapılan törende, Başkanımız Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarına toplu yemin ettirdikten sonra bir konuşma yaptı.

Av. Gökayaz, meslek yeminini edip, cübbelerini giyerek ruhsatlarını almaya hak kazanan meslektaşlarını, aileleri ile büro avukatlarını kutlayarak başarılar diledi.
Misafirleriyle hep birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Av. Gökayaz, baromuzun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KOMİSYONLARIMIZ 7/24 ÇALIŞTI
Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Geride bıraktığımız 15 aylık kısa sürede tüm komisyonlarımızla birlikte çok çalıştık. Kadına karşı şiddet davalarında Adana Barosu Kadın Hakları Merkezimiz bazen aynı günde 4 farklı şehirde şiddet gören kadınlarımızın hakkını aramak için hukuki destek verdi. Sosyla ve toplumsal davaları yakından takip ettik. Avukat Hakları Merkezimiz birçok soruna meslektaşlarımızın yanında müdahale etti.
Staj komisyonumuz mesleki eğitimlere çok büyük önem verdi. Eğitim veren, komisyonda yer alan herkese emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Adli Yardım Komisyon üyesi tüm meslektaşlarım gönüllülük esasıyla 7/24 çalıştılar. Görev sayısını üç kat arttırdık. Katılımcı Baroyu hep birlikte hayata geçirdik. Komisyonlarımıza emek ve katkı sunan her bir meslektaşıma şükranlarımı sunuyorum.“ dedi.

SORUNLARIMIZA ODAKLANDIK
Kısa dönemde tüm projelerini hayata geçirmenin mutluluğunu ve iç huzurunu yaşadıklarını belirten Av. Gökayaz, “ Avukat ve stajyer avukatlarımızın taleplerini iletebilmeleri amacıyla Adana Barosu WatsApp İletişim Hattı’mızı kurduk. İlçelerdeki Baro odalarımızı yeniledik. Baromuzun yıllardır hayali olan ve bizim de vizyon projemize uygun olarak mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız için “Adana Barosu Uyum Bürosu”nu hizmete açtık. Uyum Bürosu’na olan talebi, bürodaki meslektaşlarım arasındaki dayanışmayı ve geleceğe güvenle bakan gözleri görünce gurur duyuyorum. Zor günlerde meslektaşlarımıza destek sağlamak için “Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı” ADABAYS’ ı kurduk. Meslektaşlarım ADABAYS’a üye olarak sandığımıza güç verdiler. Verdikleri destek nedeniyle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Baromuzun da çabalarıyla, yıllardır ihtiyaç duyulan Kozan’a yeni Adliye Binasının inşasına bu dönemde başlandı. Baromuz içerisinde meslek sorunları ile ilgilenirken meslektaşlarımız arasında hiçbir zaman ayrım yapmayacağımıza dair söz verdik. Adana Barosu büyük bir ailedir ve birlikte hareket etmek zorundadır. Biz diyoruz ki; Adana Barosu, Adana Barosu üyesi meslektaşlarıyla bir olmak zorundadır. Gücümüzü bir kılmak zorundayız. Bunu yaptığımız takdirde, hedeflerimize çok kolay bir şekilde ulaşabiliriz. Sorunlarımıza odaklanıp, çok çalışarak hep birlikte başarılı oluruz. Eleştiriye de sonuna kadar açığız, yeter ki yapıcı olsun.”

“AVUKATLIK MESLEĞİ BİR MÜCADELE MESLEĞİDİR”
Başkanımız konuşmasında meslektaşlarının gelecek kaygısı taşımadan çalışmalarını istedi. Av. Gökayaz, meslektaşlarımızın bugünlere gelmesinde emeği olan ailelerine, büro avukatlarına teşekkürlerini sundu.
Av. Gökayaz, “Mesleğimiz, bir mücadele mesleğidir. Mesleğimiz azim, sabır ve inat gerektiren bir meslektir. Hiçbiriniz umutsuzluğa kapılmasın. Adana Barosu olarak her zaman yanınızdayız. Aramıza hoş geldiniz. Yolunuz açık olsun. Hayırlı olsun” dedi.
TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, stajını bürosunda tamamlayan Elif Selcen Sert’e ruhsatını takdim ettikten sonra, kısa bir konuşma yaptı. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin güncellenmesine dönük çok çaba harcadıklarını hatırlatan Av. Küçük, “Ülkemizin ekonomik şartlarına, yapılan görevin önemine, emeğin hak ettiği karşılığı alması kuralına uygun olacak şekilde düzenlenmesini sağladık. Anayasa da eşitlik kuralına, çalışma özgürlüğüne, angarya yasağına aykırı olan CMK ücret tarifesinde aynı çalışmanın yaşama geçirilmesi için mücadele ediyoruz. Yakın zamanda bu sorunumuzu da çözeceğiz” dedi.

Konuşmasının ardından meslektaşlarımıza cübbelerini ailelerinin gururlu bakışları altında Av. Murat Gülsün, Av. Ali Doğan Akalın, Av. Hasan Soylu, Av. Abbas Bilgili, Av. Dinçer İşisağlam, Av. Şafak Uğurlu, Av. Gamze Deveci, Av. Güven Acar, Av. Tuba Kastal Sertli, Av. Melis Hanbay Ulaş, Av. Ömer Faruk Acarlıoğlu, Av. Ali Yavuz, Av. Gökhan Sizgen, Av. Aytül Ünal, Av. Hasan Koç, Av. Bora Vardar, Av. Hasan Alkan, Av. Reyhan Avcı, Av. Ali Arda Sapmaz, Av. Oğuzhan Gündoğdu, Av. Bahadır Eraslan, Av. İbarahim Emre Ediboğlu, Av. Semih Nazik, Av. Hüseyin Bozdoğan,Av.Yekta Güngör Ünal, Av. Battal özer, Av. Bülent Aksoy, Av. Onur Sezai Akıncı, Av. İsmail Kozak, Av. Sidal Yılmaz, Av. Murat Engin, Av. Sidal Yılmaz, Av. Av. Hasan Berzan Toprak, Av. Eyüp Kozak, Av. Mustafa Özkan, Av. Ali Yavuz, Av. Ali Doğan Akalın, Av. Miray Özer, Av. Veli Küçük, Av. Tayyar Yılmaz, tarafından giydirildi.

Ardından da stajını tamamlayan meslektaşlarımız; İdilnur Değişmez, Batuhan Emre Kaya, Gökçe Boza, Ali Mert Şen, Hüseyin Öz, Hüseyin Arslantürk, İmray Büyükdeveci, Senanur Kıyıkcı, Gürsel Bıçakcı, Mustafa Acet, Ayşe Nur Temiz, Anıl Can Seriner, Can Yılmaz, Ahmet Zengin, Emine Gizem Ünal, Bilal Çağrı Çelik, Büşra Kanat, Aziz Kaan Karat, Dilan Nur Aydın, Gizem Caner, Gözde Aras, Hüseyin Alperen İyi, Ceren Vildan Zenni, Baran Gök, Fevzi Aydın, Neslihan Buse Araslan, Sidal Yılmaz, Ali Şener, Aynur Arslan, Elif Selcen Sert, Lina Kilisli, Esmanur Karacaoğlan ve Faik Aksoy’a ruhsatları takdim edildi.

Törene, Başkanımız Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreterimiz Av. Veli Küçük, Genel Sekreterimiz Av.İlker Mengü, Saymanımız Av.V.Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. İlker Güzel, Av. Nevzat Elçi, Av. Neval Yurtdaş, avukatlar ve aileler hazır bulundu.