BAROMUZDAN ADALET BAKANLIĞI’NA ADANA’DA “BÖLÜNMÜŞ ADALET” HAKKINDA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

08/08/2019

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı tarafından 2014 yılında inşaatına başlanan Türkiye'nin en büyük ve en modern 3'üncü adliyesi olacağı ifade edilen Yeni Adliye Binası'nın yapımının bir süredir durması hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e görüş ve önerilerini iletti.
Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, meslektaşlarının en büyük sorunu olan adliye sorununu belirterek, gerek avukatların mesleklerini icra ederken, gerekse vatandaşın adalete erişiminde büyük zorluklar ve sıkıntılar yaratan parçalı adliye sorunu doğrultusunda Adana’ya yakışır yeni adliyenin bir an evvel tamamlanmasını bu süreçte Bölge Adliye Mahkemelerinin kullanılmayan salonlarının yeni Adli Yıl içerisinde adaletin hizmetine sunulmasını talep etti.
Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e ilettiği yazı ekte sunulmuştur.
Meslektaşlarımızın bilgisine saygıyla sunarız.

Adalet Bakanlığına gönderdiğimiz yazıyı görmek için aşağıdaki linke tıklayınız

/uploads/ADALET_.pdf