BASINIMIZIN VE KENTİMİZİN ULUÇINARI YENİ ADANA GAZETESİ 100 YAŞINDA

25/12/2017
BASINIMIZIN VE KENTİMİZİN ULUÇINARI YENİ ADANA GAZETESİ 100 YAŞINDA

KUTLAMAYA BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK VE TBB BAŞKAN YARDIMCIMIZ AV. HÜSEYİN ÖZBEK DE KATILDI.

1918'de Fransızların Adana'yı işgalinden beş gün sonra, işgale karşı direnmek için Ahmet Remzi Yüreğir ve arkadaşları tarafından kurulan Yeni Adana Gazetesi 100. yaş gününü Seyhan Oteli'nde, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Özbek ve Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ile çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen geceyle kutladı.

Yeni Adana Gazetesi'nin bu özel gününde söz verilen konuşmacılar, gazetenin 100 yıl boyunca yayın çizgisinden taviz vermediğine ve birçok gazeteci için okul niteliğinde olduğuna vurgu yaptı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, programda, CHP önceki dönem milletvekillerinden Kemal Anadol'a, gazete adına plaket takdim etti. Baro Başkanımıza ayrıca gazeteye katkılarından dolayısıyla TBB Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Özbek tarafından teşekkür plaketi verildi.

Adana Sanayi Odası önceki dönem başkanı Sadi Sürenkök de, TBB Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Özbek'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Gecede Baromuzun önceki dönem Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık da, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'a plaket sundu.
Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada, "Gazeteci Ahmet Şık'ların, hukukçu Akın Atalay'ların, uzun zamandır tutuklu olduğu ülkemizin karanlık günlerinde Yeni Adana Gazetesi'nin 100. yılını kutlaması ülkemiz için büyük bir umut olmuştur. Ülkemizin olağanüstü hal karanlığında, basın özgürlüğünün, hak ve özgürlüklerin yaşama geçmesi umuduyla, Adana Barosu adına hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum." dedi.

YERGÖK, “YÜREGİR AİLESİNİN 100 YILLIK ÖZVERİSİ VAR “

Düzenleme Kurulu adına Adana Barosu önceki dönem başkanlarından ve CHP Adana Milletvekillerinden Av. M. Ziya Yergök de, konuşmasında, “Bizim kurulumuzun bir başkanı yok, Yeni Adana´nın Adana için, Türkiye için ifade ettiği değer nedeniyle bir gönüllü grup oluşturduk ve bir süredir çalışıyoruz. Ve bu kurulun herkes üyesi bir başkansız kurul olarak yola çıktık, be bu iyi bir model olacaktır ve başkansız kurulun başkansız olarak çok başarılı olduğunu gördük.

Yüreğir ailesinin 100 yıllık başarılı özverisi karşısında bizim 6 aylık koşuşturma ve çalışmamız çok küçük bir katkıdır. Ve buna teşekkür edilmesi dahi bizi mahcup eder” diyen Yergök, “Ben ve arkadaşlarım Adana´nın onuru ve simgesi Türkiye´nin bir kültür varlığı olan bu gazete için çalışmaktan her zaman onur duyduk, her zaman onur duyacağız” dedi.

Düzenlenen geceye, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Akyürek, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Av. Elif Doğan Türkmen, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Basın Konseyi eski başkanı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, ressam, yazar Bedri Baykam, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, CHP eski Milletvekillerinden Kemal Anadol, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve Yeni Adana Gazetesi konusunda doktora tezi bulunan Yrd. Doç. Dr. İbrahim İslam gibi isimler katıldı.