Çukurova 8. Kitap Fuarı

06/01/2015
 Çukurova 8. Kitap Fuarı
Çukurova Kitap Fuarı 13 Ocak Salı Günü 8. Kez Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, ÇufaşÇukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Çukurova 8. Kitap Fuarı, 13-18 Ocak 2015 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek olanÇukurova Kitap Fuarı'nda panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği düzenlenecektir. 6 gün süresince imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak. Çukurova 8. Kitap Fuarı, aralarında Atillâ Dorsay, Gülten Dayıoğlu, Nuri Pakdil, Behiç Ak,İpek Ongun, Can Dündar, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu, Ataol Behramoğlu, Mavisel Yener, Enver Aysever, İhsan Eliaçık, Ali Kırca, Canan Tan, Hakan Günday, Aytül Akal,Rasim Özdenören, Hikmet Anıl Öztekin, Aslı Tohumcu ve Penguen Çizerleri'nin de bulunduğu pek çok değerli yazarı, şairi ve çizeri konuk ediyor. "Renkli Sinemaskop Bir Hayat: Atillâ Dorsay" Sergisi TÜYAP tarafından düzenlenen, tasarımını Sadık Karamustafa'nın gerçekleştirdiği "Renkli Sinemaskop Bir Hayat: Atillâ Dorsay" sergisi, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde fuar ziyaretçileriyle buluşacak. Sergide, 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Atillâ Dorsay'ın yaşamı, sinema yolculuğu, çalışmaları ve eserlerinden tadımlık bir seçki okurları karşılayacak. ÜYAP 8. ÇUKUROVA KİTAP FUARI Çukurova 8. Kitap Fuarı yaklaşıyor Fuar etkinlikleri Çukurova Kitap Fuarı 13 Ocak Salı günü kapılarını sekizinci kez TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıyor. TÜYAP Adana Fuarcılık A.ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, ÇUFAŞ Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Çukurova 8. Kitap Fuarı, 13-18 Ocak 2015 günleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşacak. Bu yıl 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan Çukurova Kitap Fuarı'nda panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği yer alacak. Altı gün süresince imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak. Çukurova 8. Kitap Fuarı; aralarında Atillâ Dorsay, Gülten Dayıoğlu, Nuri Pakdil, Behiç Ak, İpek Ongun, Can Dündar, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu, Ataol Behramoğlu, Mavisel Yener, Enver Aysever, İhsan Eliaçık, Ali Kırca, Canan Tan, Hakan Günday, Aytül Akal, Rasim özdenören, Hikmet Anıl öztekin, Aslı Tohumcu ve Penguen çizerlerinin de bulunduğu pek çok değerli yazarı, şairi ve çizeri konuk ediyor. Girişin ücretsiz olduğu Çukurova 8. Kitap Fuarı, 13-17 ocak tarihleri arasında 10.00-20.30,18 ocak Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. (Fotoğraflar)Ahmet TelliAli KırcaBedia Ceylan GüzelceCan Dündarİsmail ŞaşmazGülten DayıoğluAtilla DorsayMavisel Yenerİsmail BeşikçiOya Baydarİpek OngunMetin FeyzioğluIşık ÖğütçüSevgi Özel 18 OCAK PAZAR ÇUKUROVA SALONU11.00-11.45Söyleşi: "Sağlıklı Aile Sağlıklı Çocuk Demektir"Konuşmacı: Bünyamin ÇetinkayaDüzenleyen: Pegem Akademi 12.00-13.00Söyleşi: "Gerçekten Yaşıyor Musun?"Konuşmacı: Aret VartanyanDüzenleyen: Destek Yayınları 13.15-14-15Söyleşi: "Satılık İmparatorluk"Konuşmacı: Mustafa ArmağanDüzenleyen: Timaş Yayınları 14.30-15.30Söyleşi: "Deniz Gezmiş"Konuşmacılar: Can Dündar - Hamdi GezmişDüzenleyen: Can Yayınları 15.45-16.45Söyleşi: "100. Yılında Dünya Savaşı ve Sonuçları"Konuşmacı: Yavuz BahadıroğluDüzenleyen: Nesil Yayınları 17.00-18.00Panel: "ABD Emperyalistleri ve Ortadoğu'da Kadın Olmak"Yöneten: Ayşe KüçükosmanoğluKonuşmacılar: Özler Çakır, Gülden YuvaDüzenleyen: Derleniş Yayınları 18.15-19.00Şiir - Müzik DinletisiYöneten: Gökhan CengizhanKatılımcılar: Coşkun Karabulut, Bircan Çelik, Efsun Gültekin, Kağan Işçen, Reyhan Sur, Nesime Açılmış, Şen Çakır, Melahat Babalık, Meliha Ünal KarMüzik: Nebih NafileDüzenleyen: Edebiyatçılar Derneği AKDENİZ SALONU12.00-13.00Söyleşi: "Öteki Bahçe ve Hayata Dair"Konuşmacı: Ali KırcaDüzenleyen: Doğan Kitap 13.15-14.15 Söyleşi: "Milli İrade"Konuşmacı: Banu AvarDüzenleyen: Remzi Kitabevi 14.30-15.30Söyleşi: "Kendi Everest'inize TırmanınKonuşmacı: Nasuh MahrukiDüzenleyen: Alfa Yayınları 15.45-16.45Söyleşi: "Dua, Tevekkül ve Niyet"Konuşmacı: Uğur KoşarDüzenleyen: Destek Yayınları 17.00- 18.00Panel: "CIA'nın Türkiye'deki Faaliyet Çeteleri"Yöneten: İsmail ArlıKonuşmacı: Figen ÖzenDüzenleyen: Togan Yayıncılık Fuar Ziyaret Saatleri Girişin ücretsiz olduğu Çukurova 8. Kitap Fuarı, 13-17 Ocak tarihleri arasında 10.00-20.30, 18 Ocak Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.