DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI AV. TAHİR ELÇİ'Yİ KATLEDİLMESİNİN 5. YILINDA SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

27/11/2020

Diyarbakır Barosu Başkanı Av.Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde korumaya çalıştığı dünya kültür mirası Dört Ayaklı Minare'nin önünde Hendek terörüne karşı bir grup meslektaşımız ile yaptığı basın açıklaması sırasında katledilmişti.

Cinayete ilişkin yürütülen soruşturmada 2 başsavcı ve 4 savcı değişmiş, merhum meslektaşımıza doğru ateş ettiği görüntülerde de yer alan 4 kolluk görevlisi ise dosyada sadece tanık olarak gösterilmişti.

Beş yıl boyunca etkisiz ve göstermelik yürütülen soruşturma sonucunda iddianame düzenlenmiş ve mahkemece kabul edilerek davanın ilk duruşması ancak 21 Ekim 2020 tarihinde görülmüştü.

Bu duruşmada reddi hakim talebiyle ilgili karar verilmek üzere dosya üst sıralı mahkemeye gönderildi. Duruşma ise 3 Mart 2021´e ertelendi.

Merhum meslektaşımız barış, adalet, özgürlük ve kardeşlik isteyen bir hukukçuydu.

O’nun failleri hakkında gereği yapılmadan bu işin peşini bırakmayacağız.

Cinayeti aydınlatmamada sorumluluğu bulunanları bir kez daha kınıyor, onlara bir kez daha bu tarihi sorumluluklarını hatırlatıyoruz.

“Diyarbakır ortasında vurulmuş uzanırım, Ben bu kurşun sesini nerede olsa tanırım." Adı “Diyarbakır Türküsü” olan bu dizeler ile Diyarbakır Barosu eski Başkanı Av. Tahir Elçi'yi katledilişinin beşinci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI

.......