DİYARBAKIR BAROSU MENSUBU AV.MÜZEYYEN BOYLU, BOŞANMA DAVASI AÇTIĞI KOCASININ SİLAHLI SALDIRISIYLA VAHŞİCE KATLEDİLDİ.

20/05/2019

BU MENFUR OLAYI BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE KINIYORUZ

Diyarbakır Barosu mensubu meslektaşımız Av. Müzeyyen BOYLU (47), boşanma davası açtığı ve evden uzaklaştırma kararı bulunan kocası Mesut ISSI tarafından çocuklarının gözleri önünde tabancayla 14 el ateş edilerek vahşice katledilmiştir.

Menfur olayın dün öğle saatlerinde Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde meydana geldiği, Mesut ISSI ve eşi meslektaşımız Av. Müzeyyen BOYLU çocuklarıyla birlikte bir etkinlikten dönerken, önce otomobilin içerisinde sonra dışarıda tartıştığı, sonrasında Mesut ISSI’nın üzerindeki tabancayla, eşi meslektaşımız Av. Müzeyyen BOYLU’ya ya 14 el ateş ettiği bildirilmektedir.

Vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığılan meslektaşımızın, bu menfur olayda hayatını kaybetmesini teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Bizleri derinden sarsan bu olay umarız ki bir daha yaşanmaz.

Meslektaşımız Av. Müzeyyen BOYLU'yu vahşice katleden zihniyeti kınıyor, kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine, Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN’ın şahsında tüm meslektaşlarımıza ve yargı camiamıza baş sağlığı diliyoruz.

“ŞİDDET İÇERİKLİ DİZİLER OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, Türkiye’de kadına şiddet ve cinayetlerin giderek karmaşık bir hal aldığını, yapılan istatistiklerin bu görüşü doğruladığını ifade etti.

Yapılan araştırmaların kadınlarımızın yaşam haklarının ne yazık ki ihlal edildiğini ortaya koyduğunu belirten Baro
Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, “Ülkemiz maalesef ki girdiği şiddet sarmalından bir türlü çıkamamaktadır. Kadına yönelik şiddet dünyanın her coğrafyasında görülen yakıcı, yıkıcı bir sorundur ancak bizim ülkemizde facia hâlini almıştır.

Türkiye'de kadına yönelik politikalar ve izlenen rota, şiddetle mücadelede yetersiz kalmaktadır. Basın yayın organları ve televizyonlarda yayınlanan şiddet içeren dizi ve yayınlar toplumumuzun psikolojisini olumsuz şekilde etkilemektedir.

Kişinin eğitimli ya da eğitimsiz olması maalesef hiç fark etmemektedir. Şiddetten beslenen bir toplum eğiliminde olduğumuz bu son olayda ortadadır. Dizilerde insanlar kendi adaletlerini kendileri sağlama düşüncesini topluma enjekte etmesi ülkemiz adına kaygı vericidir. Ülkemizde her beş kadından biri şiddete maruz kalmakta, her gün 1 kadın cinayete kurban gitmektedir.

Ekonomik şartlar, eğitimsizlik, ataerkil gelenek, şehre adaptasyon sorunu vb. unsurlar kadına yönelik şiddeti körüklemektedir. Şiddetle, eğitimsizlik ve istihdam arasında güçlü bir bağ vardır. Erkekler, ne yazık ki 2019'un ilk dört ayında 99 kadını öldürdü. Şiddetten beslenen tüm yayın organlarının derhal RTÜK tarafından ciddi bir denetime tabi tutulması kaçınılmazdır” diye konuştu.

“BİREYSEL SİLAHLANMAYA KISITLAMA GETİRİLMELİDİR”

Şiddet, istismar olaylarının hukuki açıdan kapalı toplum olmamız nedeniyle adliyelere çok fazla taşınmadığını dile getiren Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, “Bu sorunun temelinde eğitim, bilinçlenme düzeyimiz ile insanlarımızın gelecek ve geçim kaygısı yaşaması yatmaktadır. Uluslararası sözleşmeleri tanımak ve imzalamanın da yeterli olmadığına, bunları içselleştirmek gerektiğine inanıyorum. Bunu halletmeden çağdaşlaşmamızın mümkün olmadığını düşünüyorum.

Ülkemizde bireysel silahlanmanın artması şiddete meyli ve insanları istedikleri olmadığında kolayca ulaştıkları silaha sarılma vakalarına sebep olmaktadır. Bireysel silahlanmaya kısıtlama ve engellenme gerekmektedir.” dedi.