EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

22/04/2019

“BU SALDIRI TOPLUMSAL BARIŞA VE DEMOKRASİYE YAPILMIŞTIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde yapılan saldırı, CHP Adana İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile çeşitli meslek odaları tarafından Seyhan Belediyesi Barış Anıtı önünde sert bir şekilde kınandı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün yanı sıra Baro Sayman Yönetim Kurulu Üyemiz Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi, Av.Timur Ortatepe ile çok sayıda meslektaşımız basın açıklamasına katıldılar.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ve linç girişimine sert tepki gösterdi. Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saldırının Çorum’u, Sivas’ı, Kahramanmaraş'ı ve Gazi olaylarını hatırlattığını ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, şöyle devam etti;

“Bu zorba saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliği ile iç huzuruna yapılmıştır. Bu vahim olayı basit bir protesto olarak gören Ankara Valisi ve CHP’lileri şehit cenazelerine alınmaması için talimat verdim diyen İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Olaylar sırasında orada bulunan ve tepkinizi gösterdiniz, dağılın kardeşlerim diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın derhal istifa etmesi gerekmektedir.

31 Mart yerel seçimleri sonrası ülkemizde oluşan değişim ve umut filizlerinin daha büyümesini diliyorum.

Herkesi Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilericilik ve çağdaşlaşma yolundan hiçbir zaman sapmadan, Cumhuriyetimizin 96 yıllık kazanımlarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Sorumlular, provokasyonu körükleyenler yargı önünde, adalet önünde mutlaka hesap vermelidir. Biz de barolar ve hukuk kurumları olarak sürecin takipçisi olacağız. Yaşasın adalet, yaşasın demokrasi diyorum. “