ENGELLİ HAKLARI KOMİSYONUMUZ BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI SABRİ BEYTORUN’U ZİYARET ETTİ.

20/09/2019

“ENGELLİ MESLEKTAŞLARIMIZ BAŞSAVCILIK OTOPARKINI KULLANABİLECEKLER”

Adana Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Engelli Hakları Komisyonu Koordinatörü Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Timur Ortatepe , Engelli Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Özlem Kara, Komisyon üyelerimiz; Av. Derya Göksuçukur, Av. Asile Betül Yayla ve Av. Bahar Melek Öğrü’den oluşan heyet ile Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun’u ziyaret ettiler.

Engelli Hakları Komisyonumuz, Adana Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun’u bu ziyaretinde engelli meslektaşlarımızın BAM binasında yaşadıkları sorunların çözümü ve otopark alanından binaya yürüme mesafesinin uzunluğu nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların giderilmesini talep ettiler.

Özellikle otopark alanından Bölge Adliye Mahkemesi binasına yürüme mesafesinin uzunluğundan kaynaklanan sıkıntının meslektaşlarımızın duruşmalara yetişememesine sebebiyet verdiği, binanın planlama aşamasında bu otoparkın plan dahilinde olmadığı, binanın tamamlanmasından sonra oluşan ihtiyaca binaen bu otoparkın sonradan yapıldığı ancak otoparktan binaya girişin düşünülmediği, mevcut hal itibariyle konferans salonu önünde bulunan otopark alanına çok yakın bir noktada olan kapının ve önündeki bahçe duvarında da bir kapı açılıp kurulacak turnike sistemi ile meslektaşlarımızın binaya daha rahat erişiminin sağlanmanın mümkün olabileceği ifade edilerek bu konuda gerekli kolaylığın gösterilmesinin talep ettiler.

Yapılan görüşmede Başsavcılık olarak bu sorunun giderilmesinde Adalet Bakanlığına konunun iletileceğini, ancak engelli meslektaşlarımızın bu konuda yaşadıkları sıkıntının giderilerek başsavcılık önündeki engelli otoparkının, engelli avukatlar tarafından kullanılması yönünde gerekli talimatları vereceğini belirtmiştir.