GELENEKSEL AV.ÜLCAZ ŞAHİN BAŞARI PLAKETİ BU YIL AV.TÜRKAN EŞLİ'YE VERİLDİ.

07/03/2018
GELENEKSEL AV.ÜLCAZ ŞAHİN BAŞARI PLAKETİ BU YIL AV.TÜRKAN EŞLİ'YE VERİLDİ.

Her yıl geleneksel olarak Adana Barosu tarafından merhum meslektaşımız Av.Ülcaz Olgun Şahin anısına kadın hakları konusunda yaptığı çalışmalar ve başarıları ile ön plana çıkan meslektaşlarımıza verilen başarı plaketi bu yıl Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı ve Baromuz mensuplarından Av. Türkan Eşli'ye takdim edildi.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleşen törende, bu yıl yedincisi verilen plaket töreninde Baro Başkanımız Av.Veli Küçük, yaptığı konuşmada saygıdeğer meslektaşımız Av. Ülcaz Olgun Şahin’i rahmet, özlem ve saygıyla andı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, bu yıl ödülü almaya hak kazanan değerli üstadımız Av. Türkan Eşli'ye mesleğe, kadın haklarına, baromuza ve kentimize yaptığı önemli çalışmaları ve katkılarını anlatarak bu plaketi fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

Baro Başkanımız Av. Küçük, “Adana Barosu üyesi iken vefat eden Av. Ülcaz Olgun Şahin, ülkemizde ve kentimizde sosyal kişiliği, çalışkanlığı ve kadın haklarına olan duyarlılığı ile sevilen, takdir gören bir meslektaşımızdı. O’nun manevi varlığını her zaman içimizde hissediyoruz” diye konuştu.

Adana Barosu Av. Ülcaz Şahin anısına verilen plaketi alan Av. Türkan Eşli de, duygu dolu anlar yaşadığını belirterek "Beni bu ödüle layık gören Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyelerine, Baro Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok büyük onur duydum. Ancak ben bu ödülün kişisel olarak birilerini taltif etmenin ötesinde bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Bu hak mücadelesinin bir yolculuk olduğunun anımsatmasıdır. Bu bayrak yarışının hatırlatılmasıdır. Birbirimizin güç vereceğimizin, birbirimizin arkamızda olduğumuzun hatırlatılmasıdır. Türkiye'de ve tüm dünyada kadınların birer birer kaybolması tehlikesi olduğu günümüzde, sevgili Ülcaz Şahin ablamızın bize bıraktığı yerden devam edeceğimiz bilinciyle bu ödülü alıyorum" dedi.

AV.ÜLCAZ OLGUN ŞAHİN ANISINA BUGÜNE KADAR PLAKET ALAN İSİMLER

-07.03.2008 'DE AV.ELİFE KUMAK