GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ DÜZENLENEN TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI.

10/10/2019
GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ DÜZENLENEN TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI.

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayarak ruhsat almaya hak kazanan genç meslektaşlarımız Berivan Recebibeyi, Rafet Can Ocak, Merve Serçe, Yaren Varlı ve Dilek Sena Umar, Mahmut Esat Bozkurt salonunda düzenlenen törenle yemin ederek avukatlığa adım attı.

Genç meslektaşlarımızın ailesinin ve meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen törende ruhsatlarını Baro Başkanımız Av. Veli Küçük tarafından verilirken, cübbelerini Av. Eda Nartürk Çokuğurluel, Av. Nuri Şahin, Av. Mesut Kılıç, Av. Turgay Kılıç, Av. Gören Karaali, Av. Adil Paşa ve Av. Mehmet Korkmaz giydirdi.

Törene Baro başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Saymanımız Av. İlknur Önal, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Timur Ortatepe ve Av. Nevzat Elçi katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, avukatlığa adım atan genç meslektaşlarını ve ailelerini kutladı, başarılı, uzun ve kazançlı bir meslek hayatı diledi.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, avukatlık mesleğinin tarih boyunca öne çıkan önemli meslek gruplarından biri olduğunu vurguladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bu mesleğin saygınlığı en üst düzeyde kamu mesleği olduğunu, bugünden itibaren sayısı Türkiye'de 135 bini bulan avukatları temsil ettiğinizi asla unutmayın. Bu mesleğin vakarına uygun davranmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Hepinizin başarılı birer Avukat olacağınıza inancım tamdır.”

“BİLİM ÇAĞDIŞI ÖĞRETİME TESLİM EDİLEMEZ”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Başkanımız Av. Veli Küçük, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yedi yıldır ders veren iki akademisyenin haberleri olmadan yürütülen bir disiplin soruşturması gerekçe gösterilerek tebligat dahi yapılmadan görevden alınarak Hukuk Felsefesi dersine ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ın görevlendirilmesine tepki gösterdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde şubat ayında gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından akademisyen alımı ve görevlendirmelerin gerçekleştiğini belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaşlaşma ve aydınlanma ilkelerini özümsenmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Hukuk eğitimini din eğitimi almış ilahiyat fakültesi akademisyeni üzerinden yapmaya çalışmak kabul edilemez. Ama ülkemizin geldiği nokta, son dönemde eğitim yayınlarında ve müfredatında, kurtuluş savaşına, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye dair unsurlarının azaltılma çabaları da ortadadır. Bu yanlış değerlendirmeden bir an evvel vazgeçilmelidir. Bu hukuksuz ve çağdışı uygulamayı bir çok baro ile birlikte ortak açıklamayla protesto ettik.” dedi.

“ADANA ÜVEY EVLAT MUAMELESİNDEN KURTULMALI”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana açısından son derece önem arz eden yeni Adliye Binası inşaatının tamamlanmasına da tepki gösterdi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, mevcut beş farklı mevkideki beş farklı binada mahkemelerin görev yapması nedeniyle en büyük sıkıntıyı duruşmalarına yetişmeye çalışan meslektaşlarının ve yurttaşların yaşadığını belirtti. Meslektaşlarının bir binadan diğer binadaki duruşmasına yetişebilme stresi yaşadığını, bazen bu nedenle duruşmaları kaçırdıkları, bunun da yurttaşların mağduriyetine ve hak kayıplarına yol açtığını ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle tamamladı;
“Biz avukatlar bu konuda çözüm istiyoruz. Kamu yatırımlarından yeterli payı alamayan Adana’mız, bir türlü tamamlanmayan Yeni Adliye Binası nedeniyle de mağdur edilmektedir. Esas anlayamadığımız Adana’nın en acil ihtiyacı olan Adliye Binasının ödenek yokluğu nedeniyle bitirilemediğine dair iddialar ortada dolaşırken, inşaatı bitirilemeyen yeni adliye binasının hemen yanı başında inşaatları son hız devam eden ve bitim aşamasına gelen Adliye Lojmanları için ödenek yokluğu gibi bir sıkıntının olmamasıdır. Yılan hikayesine dönen bu soruna en kısa sürede çözüm üretilmesi için yakın zamanda Adalet Bakanı ve ilimizin ayrım yapmaksızın tüm milletvekilleriyle görüşeceğiz.”