HDP ADANA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'Ü ZİYARET ETTİ.

21/06/2018
HDP ADANA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'Ü ZİYARET ETTİ.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri kapsamında HDP Adana Milletvekili adayları Kenan Peköz ve Tülay Hatimoğulları ile HDP Yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyeti Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ve Yönetim Kurulu üyelerimiz karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanımız, HDP Adana Milletvekili adayları Kenan Peköz ve Tülay Hatimoğulları 24 Haziran da yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Baro Başkanımız Av. Küçük, görüşmede, Siyasi partilerin ve seçimlerin demokrasinin en temel unsuru ve işleyişi olduğunu, Seçimlerin adil, demokratik, dürüst ve serbestçe olması gerektiğini, ancak % 10 seçim barajının adil temsil hakkını engel olduğunu ve halkın iradesinin parlamentoya yansımasına bir barikat oluşturduğunu, adil olmayan bu kurala rağmen HDP’nin barajı aşarak Parlamentoda temsilinin önemli meselelerin demokratik ve barışçıl yollarla çözümü ile Türkiye’nin demokratik geleceği bakımından önem taşıdığını ettiğini ifade etti.

Av. Küçük,  seçimlerin özgür bir ortam da ve seçim günü işlemlerinin dürüstçe gerçekleşmesi için Baro olarak aktif çalışma yürüteceklerini söyleyerek adaylara başarılar diledi.

HDP Milletvekili Adayları da, Baromuzun seçim güvenliği ile  ilgili çalışmalarını, oluşturulan komisyon faaliyetlerini takdirle izlediklerini ifade ettiler. Görüşmede, Baromuz mensubu Av. Vedat Özkan da yer aldı.