“İLERİ EĞİTİM AKTÜERYA HUKUKU” PROGRAMIMIZ TAMAMLANDI.

05/03/2018
“İLERİ EĞİTİM AKTÜERYA HUKUKU” PROGRAMIMIZ TAMAMLANDI.

Baromuz ve TÜRAVAK (Türkiye Avukatlar Vakfı) işbirliği ile 17 -25 Şubat / 03-04 Mart 2018 tarihlerinde Baro Tesislerinde düzenlenen Sertifikalı “İleri Eğitim Programı Aktüerya Hukuku” programı başarıyla tamamlandı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, TÜRAVAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av.Kaya Yelek ve Arabuluculuk Daire Başkanlığı, Arabuluculuk Kurulu Üyesi ve Baromuz mensubu Arb. Av. Yurdagül Gündoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen programla 33 katılımcıya törenle sertifikaları verildi.

Programa Av. Sema GÜLEÇ UÇAKHAN ve Av. Şafak GÜLEÇ eğitmen olarak katıldı.

28 saatlik programda katılımcılara ölüm, yaralanma ve sakatlanmalarda meydana gelen bedensel zararların hesabı konusunda eğitim verildi.
Program sonunda eğitmenlere de Baro Başkanımız Av. Veli Küçük tarafından teşekkür belgesi verildi.

Av. Küçük, “Adana Barosu olarak meslek içi eğitim seminerleri ile değişen mevzuatlar karşısında sizlerin daha donanımlı olmanız ve bilgi birikimlerinizi artırmanız amacıyla elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Bundan sonra da TBB ve TÜRAVAK ile çok keyifli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.
Adalet Komisyonu Başkanlığından Baromuza gelen son yazı ile UYAP Bilirkişi sisteminde hukukçulara ve avukatlara yer verileceği ve görevlendirmeler yapılacağı bilidirilmektedir. Hukuk alanına giren konularda da avukatların, hukukçuların bilirkişilik yaparak sistem üzerinden görevlendirilme yapılabilecekleri yönünde çalışma var. Bu sayede önümüzdeki dönemde sorunlar azalacaktır. Bu programa katkı sunan tüm herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜRAVAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Kaya Yelek, ‘ne iş olsa yaparım’ döneminin bittiğini, meslekte ihtisaslaşmanın ve eğitimin önemine vurgu yaptı.