04/08/2022

21.07.2022

Baromuz tarafından düzenlenen “İşçilik Alacaklarında Nitelikli Hesaplamalar ve Bilirkişi Uygulamaları” konulu atölye çalışması yapıldı. Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda düzenlenen atölye çalışmasında İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanımız Av. Vokan Böke ve Baromuz üyesi Av. Mahmut Beylem tarafından sunum yapıldı. Programa; Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Özcan Delihasan, ve meslektaşlarımız katıldı.Atölye çalışmasının açılışında konuşan Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Avukatın gücünün bilgisinden geldiğini hatırlattı. Av. Gökayaz, şunları söyledi:
“Adana Barosu, etkin, yetkin üyeleriyle bilgili, güçlü ve büyük bir baro. Diğer taraftan da sürekli olarak kendisini yenileyen ve geliştiren hukukçuların yetiştirilmesi için, sürekli çalışan bir baroyuz. Önümüzdeki süreçte Sürekli Eğitim Merkezini harekete geçirmek istiyoruz. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda pandemi sürecinde yapamadığımız eğitimlerimizi atölye çalışmalarıyla kapatmayı planlıyoruz. Bugün sunum yapacak iki değerli meslektaşıma çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir çalışma olacağına inanıyorum.” dedi. Açılış konuşmasından sonra atölye çalışmasına geçildi.
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanımız Av. Volkan Böke ve Baromuz üyesi Av. Mahmut Beylem tarafından, katılımcılara; İş hukukunda Nitelikli Hesaplamalar, İş hukukunda işçilik alacaklarında Kıdem ve İhbar Tazminatı, İş hukukunda işe iade davalarında dört aylık boşta geçen süre ücreti, İş hukukunda işe iade davalarında iş güvencesi, Bilirkişi raporlarının incelenmesi, Örnek vaka incelemeleri, İş sözleşmeleri, İş sözleşmelerinde fesih, Ücret kavramı, Fazla mesai ücretleri ve hesaplamaları, Çalışma süreleri ve izinler, Ulusal bayram ve genel tatil, yıllık izin, hafta tatili hesaplamaları, İşçilik alacakları ve işe iade davaları anlatıldı. Program, soru / cevap bölümüyle sona erdi.