İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 98.YILINDA MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY VE ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ.

12/03/2019

İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 yılında 1. Meclis tarafından ülkemizin “Milli Marşı” olarak kabul edildi.

İstiklal Marşımız kurtuluş mücadelesinin destansı yönünü anlatması yanında bağımsız bir ülke düşüncesinin kelimelerle ifadesi ve güzel bir geleceğin habercisi olmuştur.

İstiklal Marşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde ulusumuzun verdiği kurtuluş mücadelesini, ulusumuzun bağımsızlığa olan inancını ve düşkünlüğünü, Bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir eserdir.

Milletimizin gönlünde İstiklal Marşı’mızın ayrı bir yeri vardır. Şu an üzerinde yaşadığımız toprakların her bir karışı için yüzbinlerce şehit verilmiştir.

İstiklâl Marşı'mızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır.

Milli mücadeleyi mükemmel şekilde dile getiren Mehmet Akif Ersoy,''Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır'' diyerek, onu Milletimize armağan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 98’inci yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Âkif Ersoy’u, İstiklal Marşı’na ruhunu kazandıranları, bestelenmesine emeği geçenleri, kabulünü sağlayan ilk Meclisin bütün kahraman üyelerini saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Mehmet Akif'in dediği gibi ‘Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın'

Saygıyla sunarız.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI