IX.ULUSAL İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONGRESİ BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'ÜN KATILIMIYLA BAŞLAMIŞTIR 30.11.2017

30/11/2017

IX.ULUSAL İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONGRESİ BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK'ÜN KATILIMIYLA BAŞLAMIŞTIR.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından Adana’da düzenlenen IX.Ulusal İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde başladı.

30 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek programın açılışına Baro Başkanımız Av. Veli Küçük katılmıştır.
Baro Başkanımız Av. Veli Küçük; "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusu ülkemizin çalışma hayatının ve barışının son dönemlerdeki can yakıcı sorunlarından biridir.

Yakın zamanlarda çoklu iş kazaları ve ölümler kamuoyu vicdanında büyük yaralar açmıştır. Devletimizin çalışma yaşamını düzenleme ve kamusal menfaat bakış açısıyla birlikte düzenlemeler, etkin ve caydırıcı denetlenemeler yaparak bu sorunu çözmesi zorunludur.

İş kazalarında ve işçi ölümlerinde ülkemiz ne yazık ki dünya ölçeğinde son sıralardadır. Üretimin ve çalışma yaşamının asli unsuru işçilerin ve yaşamını alınteri ile kazanan emekçilerin korunması, can güvenliğinin ve sağlığının gözetilmesi sosyal devlet ilkesinin, hak ve özgürlükler kavramının en önemli unsurlarıdır" dedi.