KADIN CİNAYETLERİNİN VE CİNSEL İSTİSMARIN SEMBOLÜ ÖZGECAN ASLAN KOŞUSU KADIN HAKLARI MERKEZİ ÜYELERİMİZİN KATILIMIYLA YAPILDI.

13/03/2019

Türkiye Jokey Kulübü’nün, kadına yönelik şiddete hayır demek ve toplumda farkındalık yaratabilmek amacıyla bu yıl beşincisini düzenlediği Özgecan Aslan koşusu Baromuzun Kadın Hakları Merkezi üyelerinin katılımıyla yapıldı.

12 Mart Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin ve Komisyon üyeleri Av. Gülseba Aktaş ve Av. Sibel Öner, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk ile eşi Ferhan Göktürk, TJK Eski Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Behçet Homurlu, Asli Üye Ali Samsa Karamehmet, kadın dernekleri Adana temsilcileri ve basın mensuplarının yanı sıra Özgecan Aslan Ailesi’nin değerleri fertleri katıldı.

4+ yaşlı İngiliz atlarının katıldığı bu önemli koşuyu Kamil Kahyaoğlu’nun sahibi olduğu ÖMER IN MY HEART isimli safkan, jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı.

Koşu sonrası Şeref Tribünü’ndeki törende, atın sahibine vekâleten Songül Kahyaoğlu’na kupasını Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan takdim etti.

Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan ise Kahyaoğlu’na bir buket çiçek verdi.

Her Yıl Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan ÖzgecanAslan Koşusu ilk kez gündüz yapıldı.

“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Kadına şiddet ve cinsel istismar olaylarında ülke olarak çok yol almamız gerektiğini belirterek, “Çağdaş ve modern medeniyet seviyesine ulaşmamız için kadın erkek eşitliğini hayata geçirmek zorundayız. Bu anlamda Özgecan’ın da hatırasını yaşatmamız lazım, çünkü o artık bir sembol oldu hepimiz için. Bu vesileyle ailenin de acısını paylaşıyorum. Baro olarak 5 yıldır bu koşulara katılarak aileye desteğimizi sergilerken toplumsal bilinçlenmek gerektiğine inanıyorum. Özgecan Aslan kızımızı unutmadık, unutturmayacağız.” sözlerine yer verdi.

Ayrıca, TJK üyelerince günün anısına yaptırılan ikinci kupa Mehmet Aslan'a hediye edilirken eşi Songül Aslan'a da çiçek verildi.

Toplumsal konulara olan duyarlılığı ile birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan TJK ‘Fark Yaratan Girişimci Kadınlar Fotoğraf Sergisi’ni, Adana Yeşiloba Hipodromu’na da taşıyarak bu koşu vesilesiyle hipodroma gelen yarışseverlerin beğenisine sundu.

SONGÜL ASLAN: "KADINA YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN"

Baba Mehmet Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Aslan, kötülüğü yok etmenin yolunun iyilerin ve iyiliğin artmasıyla mümkün olduğunu belirterek, "Ülkenin geleceğini kurmak istiyorsak, kadınlarımızı hem okutmalıyız, hem de korumalıyız." dedi.

Anne Songül Aslan da kızının yaşadıklarını haketmediğini dile getirerek "Bir şey söyleyemiyorum artık. Kadına yönelik şiddet son bulsun. Tüm yetkililere sesleniyorum. Artık hiçbir annenin gözyaşı dökülmesin. Benim kızımın hiçbir suçu yoktu. Tek suçu dolmuşa binip, evine gitmek istemesiydi. Diğer kızıma her dakika, 'Nerede kaldın, ne zaman geleceksin?' sorularıyla, telefon elimden düşmüyor. Hiç aklımdan çıkmıyor. Çünkü her an aklımda." ifadelerini kullandı.