21/01/2020
“KADIN CİNAYETLERİYLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR”

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ CEREN ÖZDEMİR’İ KATLEDEN SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ.

“KADIN CİNAYETLERİYLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR”

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3. Sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'i evinin önünde bıçaklayarak öldüren ve yakalandığı sırada iki polisi yaralayan katil zanlısı Özgür Arduç hakkında görülen davanın ikinci duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

Katil zanlısı tutuklu bulunduğu cezaevinden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mahkemede, sanığın cezai ehliyetiyle ilgili Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin hazırlanan heyet raporu okunarak dava dosyasına eklendi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Duruşmada baroların davaya müdahil olma talebi reddedildi. Mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı.

Sanık "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin cezada indirime gitmediği karar, duruşma salonunda alkışlandı.

Baromuz Kadın Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinem Tanrısınatapan, yaptığı açıklamada, “ Kadına karşı şiddetin sıfır toleransla mücadelesi yönünden önemli bir karardır” dedi.

Öte yandan sanığın, yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle hazırlanan ikinci iddianame kapsamında açılan davada da 10 Şubat'ta yapılacaktır.

Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması, indirim uygulanmamasın ve bundan sonra açık cezaevine geçme, şartlı tahliye gibi imkanlardan yararlanamaması kararı olumlu unsurlar olup, ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılması için ayrıca başvuru yapılacaktır.