KADIN HAKLARI MERKEZİMİZ DİYARBAKIR’DA KOCASININ KATLETTİĞİ MESLEKTAŞIMIZ AV. MÜZEYYEN BOYLU DAVASININ DURUŞMASINA KATILDI

05/11/2019

DURUŞMA 27 OCAK 2020 TARİHİNE ERTELENDİ

Diyarbakır'da 19 Mayıs 2019'da boşanma aşamasında olduğu meslektaşımız Avukat Müzeyyen Boylu'yu çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla öldüren Mesut Issı'nın 'Kasten tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Diyarbakır'da 7.Ağır Ceza Mahkemesinde 2019/308 Esas sayılı dosya ile görülen Müzeyyen Boylu davasının ikinci duruşması 27 Ocak 2020’ye ertelendi.

Duruşmaya Kadın Hakları Merkezi Üyelerimiz Av. Sibel Öner ve Melek Bahar Öğrü, çok sayıda kadın örgütü ile Müzeyyen Boylu’nun ailesinin yanı sıra Türkiye Barolar Birliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve 18 barodan çok sayıda meslektaşımız katıldı.

Sanık Elazığ Ruh ve Sinir hastalıklarında müşahede altında olduğundan duruşmaya katılmadı.

BAROMUZUN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada baromuzun yinelediği müdahilik talebi geçen celse olduğu gibi mahkeme tarafından reddedildi.

Duruşmada, dosyanın sanık avukatı talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’na gönderildiği ortaya çıktı.

Avukatlar, dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine karşı savunma yaptı.

Nakil talebi için ise Cumhuriyet savcılığından görüş istenmesine ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Karar metni için tıklayınız