KADIN HAKLARI MERKEZİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

13/01/2020
KADIN HAKLARI MERKEZİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Baromuz Kadın Hakları Merkezi üyelerine yönelik eğitim çalışması Reşatbey Eğitim Merkezimizde yapıldı.

Programda toplumsal cinsiyet, şiddet türleri ve ayrımcılık, iletişim ve görüşme, 6284 Sayılı Yasa, İstanbul Sözleşmesi ve mevzuat incelendi.

Kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet çalışmaları yürüten birçok projede çalışan feminist aktivist Nurcihan Temur, Engelli Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Özlem Kara , Kadın Hakları Merkezimizin üyeleri Av. Deniz Eylem Coşkun ve Av. Sümeyra Serter kolaylaştırıcı olarak programda yer aldı.

Kadın Hakları Merkezi Koordinatörümüz Av. Sinem Tanrısınatapan şiddete uğrayan kadınlara ücretsiz hukuki danışmanlık ve kadına karşı şiddete dayalı ceza davalarında baro ve merkez adına katılmalarının önemine değinerek gönüllü olarak çalışan avukatlara teşekkür etti.
Sadece merkez üyelerine değil tüm avukat ve hukuk öğrencilerinin bu eğitimleri alması gerektiğini vurguladı.