KALKINMA ATÖLYESİ BAROMUZU ZİYARET ETTİ.

03/01/2018
KALKINMA ATÖLYESİ BAROMUZU ZİYARET ETTİ.

Bilim Kültür Eğitim Araştırma Uygulama Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri Necmettin Yemiş, İhsan İznebioğlu, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'ü ziyaret etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kalkınma Atölyesi yetkilileri, UNICEF Türkiye Ofisi’nin finansal ve teknik desteği ile Ova'da yaşayan mevsimlik işçi topluluklarının eğitim, sağlık, çocuk koruma hakları ve ihtiyaçları ile, çalışma ve yaşam ortamlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.

Kalkınma Atölyesi üyeleri, Baromuzun çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, kendilerinin saha içerisinde görev yaptıklarına vurgu yaptılar. Öncelikle hedeflerinin insani yardımın yanı sıra kalkınmalarının da sağlanması olduğu dile getirildi. Mevsimlik gezici tarım işçiliğinde çocuk istihdamının önlenmesi, il düzeyinde eylem planları oluşturulması için yapılması gerekenler ele alındı.

Görüşme esnasında Mülteci Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Selen Berna Ünlüatlı, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Simay Sönmezateş, Komisyon Üyemiz Av. Mert Evrenkaya ve Baromuz üyesi Av. Necmi Biçen de hazır bulundular.