KOZAN’A YENİ ADLİYE BİNASI YAPILMASI İÇİN BAŞKANIMIZ Av.SEMİH GÖKAYAZ VE BARO YÖNETİMİ KOZAN’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

16/09/2021

KOZAN’A YENİ ADLİYE BİNASI YAPILMASI İÇİN BAŞKANIMIZ Av.SEMİH GÖKAYAZ VE
BARO YÖNETİMİ KOZAN’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Adana Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz ve yönetim kurulu üyelerimiz, mevcut adliye binasının yetersizliği, çatısı ve elektrik hatlarında büyük sorunlar olması, otoparkı olmaması, deprem riski taşıması nedeniyle Kozan’a yeni adliye yapılması için başlattığı girişimleri yoğunlaştırdı. Bu çalışmalar kapsamında Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat’ı makamında ziyaret etti.
DOSYA SUNULDU
Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, ziyaretlerde binadan kaynaklı sıkıntılar hakkında detaylı bilgi verdi, yeni bina için yürüttükleri girişimleri aktardı. Kozan Adliyesi’nin fiziki yetersizliği konusunda da dosya sunuldu. Ziyaretlere Adana Barosu Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Saymanımız Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Nevzat Elçi, Av. Özcan Delihasan, Av. Neval Yurtdaş, Av. İlker Güzel ve önceki dönem Disiplin Kurulu Başkanı Av. Mehmet Müftüoğlu ve Disiplin Kurulu Üyemiz Av. Özgü Gültekin Koçak katıldı. Adana Barosu Kozan Temsilcimiz Av. Nebi Ocak da heyete eşlik etti. Olumlu geçen görüşmeler hakkında bilgi veren Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Kozan’a yeni adliye binasının 2022-2024 yatırım planına alınması konusunda ortak çaba verileceğini ifade etti.
3 MAHKEME SIRAYLA DURUŞMA YAPIYOR
Kozan’ın yeni adliye binası ihtiyacı için Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz imzasıyla
geçen hafta Adalet Bakanlığı’na yazılan yazıda şu ifadelere yer verilmişti: “Aile Mahkemesi, 1.Asliye
Hukuk Mahkemesi ve 2.Asliye Hukuk Mahkemelerinin duruşma salonları tek olup, bu mahkemeler
birbirlerini takip ederek, sırasıyla duruşma yapmaktadırlar. Adliyedeki İcra müdürlüğü kısmı ise imar
mevzuatına aykırı prefabrik bir eklentiye sığdırılmış olup kış aylarında çatının akması sebebiyle
elektrik teçhizatı risk taşımaktadır. Dosyalar sürekli olarak nemlenmektedir. Duvarlar küflendiği için
ara ara boyanmak zorunda kalınmıştır. Ayrıca bu prefabrik yapının ısıtılması ve soğutulması mümkün
olmadığından sıkıntılar yaşanmaktadır. Pandemi sürecinde Kozan Adliye binasında bulunan mahkeme
kalemleri ile duruşma salonlarının küçük ve koridorlarının dar olması nedeniyle, Sağlık Bakanlığının belirlediği pandemi koşullarına uygun şartlar sağlanamamış, adil yargılamanın gerektirdiği asgari fiziksel koşullar oluşturulamamıştır. Adliyenin konumu itibari ile araç park yeri bulunmamakta olup, bu durum da büyük sıkıntı yaratmaktadır.”
#Kozan #Adana #AdanaBarosu #Baro #barolar #avukat #avukatlar #hukuk #hukukçu #hukukçular #adalet