MERSİN BAROSU MENSUBU MESLEKTAŞLARIMIZ AV. LEVENT ÇAVAŞ VE AV. DİLARA AKDAĞCIK ÇAVAŞ’IN HACİZ MAHALLİNDE DARP EDİLMESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ.

09/08/2019
MERSİN BAROSU MENSUBU MESLEKTAŞLARIMIZ  AV. LEVENT ÇAVAŞ VE AV. DİLARA AKDAĞCIK ÇAVAŞ’IN HACİZ MAHALLİNDE DARP EDİLMESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ.
Mersin Barosu mensupları Av. Levent Çavaş ve Av. Dilara Akdağcık Çavaş 06.08.2019 günü görevlerini ifa etmek için Adana’da gittikleri haciz mahallinde fiziksel saldırı sonucu darp edildiklerini beyan ederek Baromuzdan destek talep etmişlerdir.

Avukat Hakları Merkezi Koordinatörümüz ve Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, hızlı bir şekilde olay mahalline intikal ederek, meslektaşlarımızın yanında yer almıştır. Haciz mahallinden ayrılıncaya kadar da meslektaşlarımıza gerekli destek verilmiştir.

Avukata yapılan saldırı yargı mensubuna yapılan en ağır saldırılardan biri olduğu gibi son dönemde olay mahallinde, adliyede, haciz esnasında, bürosunda, dışarda meslektaşlarımızın uğradıkları sözlü ve fiili saldırılar devam etmektedir.

Bu tür sözlü ve fiili saldırılar ne yazık ki sıradanlaşmış ve toplumda maalesef olağan hale gelmiştir. Bu çarpık ve sakat bakış açısını, anlayışı şiddetle kınıyoruz.

Mersin Barosu mensubu meslektaşlarımız Av. Levent Çavaş ve Av. Dilara Akdağcık Çavaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bağımsız savunmanın temsilcisi avukatlara yapılan saldırılar sona erinceye kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Bu saldırı sadece bir avukata veya tüm avukatlara değil, yargıya, adalete ve hukuk devletine yapılmıştır.

Bu menfur saldırı ile ilgili meslektaşlarımız yasal yollara başvurmuş olup, Baromuz da hukuka aykırı davrananların hak ettiği cezaları almasının takipçisi olacaktır.

Unutulmasın savunma bir gün herkese lazım olacak.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI