MESLEKTAŞLARIMIZ 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE "HATIRA ORMANI"NA FİDAN DİKTİ

MESLEKTAŞLARIMIZ 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE

MESLEKTAŞLARIMIZ 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE "HATIRA ORMANI"NA FİDAN DİKTİ

ZEYTİN VE ÇAM FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Baro Tesislerimizde bulunan ‘Hatıra Ormanı’nda düzenlenen etkinliğe Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Abbas Bilgili, Av. Nevzat Elçi, Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanımız Av. M. Umut Erdem, komisyon üyeleri Av. Zahide Erdoğan, Av. Sevda Sevilmiş, Stj.Av. Selay Dağsuyu, Stj. Av. Funda Adamhasan ve Baromuz mensubu avukatlar, TEMA Vakfı üyeleri, stajyer avukatlar ile baro personeli ile yurttaşlarımız katıldı.

Katılımcılar çam ve zeytin fidelerini toprakla buluşturup, can suyunu verdiler. Hep birlikte hatıra ormanına fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, yaptığı açıklamada, orman sevgisinin herkesin gönlünde olan bir sevgi olmasına karşın, ormanların her geçen gün rant paylaşımlarına alet edilerek yok edildiğini söyledi.

HES'ler, Nükleer Termik Santralleri gibi olumsuz koşulların Türkiye'nin orman varlığını giderek yok ettiğini ifade eden Av. Küçük, buralardan elde edilecek gelirlerin onlarca katıyla bile yok edilen ormanlık alanları geriye getirmenin mümkün olmadığını söyledi.

BAŞKANIMIZ AV. KÜÇÜK; “GELECEĞE UMUT OLSUN”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Biz hukukçulara düşen başlıca görev bu yanlışlara karşı kararlı bir mücadele yürütmektir. Adana Barosu olarak düzenlediğimiz bu etkinlikte meslektaşlarımızla birlikte fidan dikimi yaparak, yeşil ve daha yaşanabilir bir çevreye katkı sağlamak istedik. Gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakmak istiyoruz.

Dikilen bu fidanlar büyüyerek orman olacağına, hukukun evrensel değerlerinin ülkemizde de hakim kılınıp gerçek bir hukuk devleti olacağımıza, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına inancımızı göstermesi bakımından da bir ‘umut ormanıdır’ Bu vesileyle hatıra ormanının oluşturulmasındaki gayretlerinden ötürü başta Çevre ve Kentleşme Komisyonu üyesi tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.