MESLEKTAŞLARIMIZA “ENGELLİLİK FARKINDALIĞI VE ENGELLİLİK TEMELİNDE AYRIMCILIK” KONULU SERTİFİKALI EĞİTİM VERİLDİ.

17/01/2020

Baromuz, Seyhan Belediyesi ve Genç Engelliler Spor Kulübü işbirliği ile 5 Aralık 2017 tarihinde imzalanan protokolle yaşama geçirilen 'Engelli Hakları Birimi'nde görev alacak meslektaşlarımıza yönelik Reşatbey Adli Yardım Merkezi’mizde eğitim verildi.

Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özlem Kara’nın, açış konuşmasının ardından Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, söz alarak çalışmalar ve baro faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Seyhan Belediyesi ile 3 yıl önce başlatılan bu projenin Adana Büyükşehir Belediyesi ukdesinde de oluşturulması için görüşme halinde olduklarını bildirdi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana ve ilçelerinde yaşayan tüm yurttaşlarımıza bu projeyi ulaştırma gayretlerini ortaya koyacaklarını ifade etti.

“Engellilik Farkındalığı ve Engellilik Temelinde Ayrımcılık” eğitiminin gerçekleşmesinde Komisyon Koordinatörümüz Av. Timur Ortatepe’ye, Komisyon Başkanımız Av. Özlem Kara’ya, bilgi ve deneyimlerini aktaracak Eşit Haklar İzleme Derneği Genel Koordinatörü, İnsan Hakları Derneği yönetim kurullarında yer alan, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Kurucular Kurulu üyesi Nejat Taştan başta olmak üzere emeği geçenlere katkılarından ötürü teşekkür etti.

Katılımcılara ve meslektaşlarımıza sunumda bulunan Nejat Taştan’a da çalışmanın verimli ve keyifli olması temennisinde bulundu.

Engelli Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Özlem Kara, Adli Yardım Nöbet listesinde yer alan ve Seyhan Engelli Hakları Merkezinde görev yapacak meslektaşlarına iki grup halinde “Engellilik Farkındalığı ve Engellilik Temelinde Ayrımcılık” eğitimi verildiğini belirtti.

Program daha sonra Eşit Haklar İzleme Derneği Genel Koordinatörü Nejat Taştan tarafından meslektaşlarımıza, engelli hakları, adli yardım hizmeti konularında interaktif bir sunum gerçekleştirildi.

Eğitimi tamamlayan katılımcılara sertifika verilecektir.