MESLEKTAŞLARIMIZA "SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ MERKEZİ" EĞİTİMİ VERİLDİ

07/06/2018
MESLEKTAŞLARIMIZA

Sensiz Olmaz Hareketi'nden Avukat Deniz Güneş tarafından 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde görev alacak meslektaşlarımıza “Seçim ve Sandık Güvenliği Merkezi” eğitimi ve bilgilendirme toplantısı Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda yapıldı.

Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Nevzat Elçi, Av. Abbas Bilgili, Av. Furkan Kılıç ve Seçim Güvenliği Merkezi Başkanı Av. Ali Akıncı’ın da katıldığı programa meslektaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, eğitim çalışmasının açılışın yaptığı konuşmada; seçmen iradesinin en yoğun bir şekilde ve sağlıklı olarak sandığa yansımasını istediklerini belirterek, "24 Haziran günü tüm baro yönetimi ve merkezde görev alan meslektaşlarımızla seçim sürecinin içerisinde yer alıp, takipçisi olacağız. 24 Haziran seçimi ciddi ve önemli bir sınav olacaktır. OHAL koşullarında demokratik ve hukuki olmayan bir seçimin özgür ve adil seçim yapabileceğinden endişeliyiz. Demokrasiyi ve seçim süreçlerini sağlıklı işletmek hepimizin görevidir. Seçimlerin ‘şaibeden uzak, adil ve güvenilir bir ortamda olmasını istiyoruz. Adana Barosu uzun yıllardır seçimlerle ilgili seçim ve sandık güvenliği merkezleri oluşturarak yer aldık. İstanbul, Ankara, İzmir gibi toplam 31 Baro bu hareketin içinde yer almaktadır." dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, oyların konulacağı zarfların üstünde YSK'nın ismi, amblemi, filigranı ve aynı zamanda İlçe Seçim Kurulu mührü olmasının yeterli olduğunu, sandık kurulu mührü olmasa da oy işleminin geçerli olmasının sakıncalı olacağını ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sandık güvenliğinde avukatların rolüne dikkat çekti ve avukatların yansız, tarafsız bir şekilde sahada olacağını dile getirdi.

Av. Küçük, "Bu hareketin içerisinde yer alacak tüm meslektaşlarıma çabalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu seçimlerde halk iradesinin sandığa yansıyacağına olan inancımız tamdır. Bu eğitimi vermek üzere aramızda bulunan İstanbul Barosu avukatı Deniz Güneş'e de teşekkür ediyorum.

Seçimlerin sağlıklı, şeffaf, ülkemiz geleceğine, çocuklarımızın, insanlarımızın aydınlık geleceğine katkı sunmasını diliyorum"

Daha sonra İstanbul Barosu Avukatı Deniz Güneş, slayt gösterimi eşliğinde Seçim ve Sandık Güvenliği Eğitimi verirken, akıllı telefonlarda kullanılabilecek uygulama hakkında da bilgi sundu.Baromuz tarafından katılımcılara seçim ve sandık güvenliğine ilişkin bir kitapçık dağıtıldı.
Program sonunda plaket takdimi yapıldı.