MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK “SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ” EĞİTİMİ VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev alacak meslektaşlarımıza yönelik “Seçim ve Sandık Güvenliği” eğitimi ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ayça Kara Sığırcı, TBB delegemiz Av. Filiz Feyhan Aksoy Karakoç ve Adana Barosu Sandık Güvenliği Merkezi Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç ve çok sayıda meslektaşımız katıldı.
Toplantısının açılış konuşmasını yapan Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarımıza hitap etti ve seçim güvenliğinin önemini vurguladı. Av. Gökayaz, seçim ve sandık güvenliği için sorumluluk alan tüm meslektaşlarına çabalarından dolayı teşekkür etti. Av. Gökayaz, eğitim programında sunumu gerçekleştiren Sandık Güvenliği Merkezi Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç’a ayrıca teşekkür etti. Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, “Pazar günü seçimlerin adil, şeffaf, denetlenebilir ve hukuka uygun olması için Avukatlık Kanunu’nun yüklediği, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün işlevsellik kazanması yönündeki görevimize uygun olarak okullarda olacağız. 14 Mayıs’ta gerçekleşen ilk turda avukatlar olarak çok ciddi bir sınav verdik. Aynı titizlikle üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden kimsenin kuşku olmasın. Mesleki sorumluluk gereği kamu görevimizi en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Baromuzun temsilcisi olduğunu gösteren görev belgesi ile seçim günü çalışmalarımızı yürütebileceğiz. Seçim Hukuku’nun güvenli işlemesi için elimizden geleni yapacağız. Bu seçimlerin ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Adana Barosu Sandık Güvenliği Kurulu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç tarafından slayt sunumu eşliğinde verilen eğitimde; sandık kurulunun oluşturulması, sandık kurulu üyelerinin ve müşahitlerin görev ve sorumlulukları, yemin etme süreci, seyyar sandık kurulumu, şüpheli işlemlerde şikâyetlerin tutanak defterine işlenmesi, itiraz hakkının kullanılması, oy verme sırasındaki sorumluluklar, sandık kurulu üyesi ve müşahitlerin nasıl oy kullanacağı, hangi kimliklerle oy kullanılabileceği, seçmen listesinde ismi olmadığı halde kimlerin oy kullanabileceği, oy verdikten sonra imza işlemi, okuma-yazma bilmeyen ve engelli seçmenler nasıl oy kullanabileceği, oy sayım ve döküm süreci, sayım döküm cetveli, sonuçların ilanı ve sonrasındaki sorumluluklar hakkında bilgiler verildi.
Sorular ve cevaplarla tamamlanan toplantıya başvuruda bulunan yaklaşık 150 meslektaşımız katıldı. Seçimde görev alacak tüm meslektaşlarımıza görev kartları dağıtıldı.