MÜLTECİ VE SIĞINMACILARA, ŞİDDET TÜRLERİ VE KORUNMA YÖNTEMLERİ ANLATILDI

07/12/2017
MÜLTECİ VE SIĞINMACILARA, ŞİDDET TÜRLERİ VE KORUNMA YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkan Yardımcımız Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, 6 Aralık 2017 Çarşamba günü Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM) işbirliğiyle Pınar Mahallesi Muhtarlığı Kadınlar Kulübünde sığınmacı ve göçmenlere, şiddet türlerini, şiddete karşı başvurabilecekleri yöntemler, hakları ile ilgili tercüman eşliğinde bilgiler verdi.

Av. Tanrısınatapan, şiddet ihtimali olan durumlarda riskli gruplarda kadınlara bireysel korunma yöntemlerini ve şiddete karşı talep edilecek hukuki korunma yöntemlerini anlattı.

Baromuz yönetim kurulu üyemiz Av. Ayşe Duygu Özgüven, ASAM Yaşam Becerilerini Geliştirme Merkezi Yöneticisi Bengisu Görgün ve Pınar Mahallesi muhtarı Saniye Çelik'in de katıldığı sunum, Adana Barosu Adli Yardım bürosu broşürlerinin dağıtımı ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.