SALGIN SÜRECİNDE EKONOMİK ZORLUK ÇEKEN MESLEKTAŞLARIMIZA YAPILACAK YARDIM HAKKINDA DUYURU

01/06/2020

COVİD-19 SALGIN HASTALIĞININ YARATTIĞI EKONOMİK SIKINTILAR NEDENİYLE ZORUNLU YARDIMA İHTİYAÇ DUYAN MESLEKTAŞLARIMIZA BARO BÜTÇESİNİN ELVERDİĞİ OLANAKLARDA 1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNU’NUN 95/6.MADDESİNİN TANIDIĞI İMKANLAR DOĞRULTUSUNDA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE BAROLARLA GÖRÜŞÜLMÜŞ VE BU MADDE KAPSAMINDA İHTİYACI OLAN MESLEKTAŞLARA DESTEK OLUNABİLECEĞİ DEĞERLENDİRİLMİŞTİR.

YÖNETİM KURULUMUZUN 21.04.2020 TARİHİNDE YAPTIĞI TOPLANTISI İLE EKONOMİK SIKINTI YAŞAYAN MESLEKTAŞLARIMIZLA DAYANIŞMAK İÇİN YARDIM KARARI ALINMIŞTIR.

TBB İLE YAPILAN BİLGİ ALIŞVERİŞİ SONUCU ALINAN KARARIN AVUKATLIK KANUNU HÜKÜMLERİNE UYGUN OLUP OLMAYACAĞI HUSUSU ADALET BAKANLIĞINA YAZIYLA SORULMUŞTUR.

GEÇEN SÜRE ZARFINDA TBB’YE VE BAROMUZA KONU HAKKINDA BİLGİ VERİLMEMESİ ÜZERİNE BAROMUZUN 28.05.2020 TARİHİNDE BAKANLIK YETKİLİLERİ İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEDE BAKANLIK BİRİMLERİNDEN GÖRÜŞLERİN BEKLENDİĞİ, ANCAK ŞU ANA KADAR GELEN GÖRÜŞLERİN OLUMSUZ OLDUĞU İFADE EDİLMİŞTİR.

MESLEKTAŞLARIMIZ TARAFINDAN YAPILAN BAŞVURULAR ADALET BAKANLIĞI’NIN YAZILI CEVABI GELDİKTEN SONRA DEĞERLENDİRİLECEKTİR.

MESLEKTAŞLARIMIZIN BİLGİSİNE SUNARIZ

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI