SGK VE BAĞ-KUR PRİM ÖDEMELERİ İLERİ TARİHLERE ERTELENDİ

03/04/2020
SGK VE BAĞ-KUR PRİM ÖDEMELERİ İLERİ TARİHLERE ERTELENDİ

KORONA VİRÜS SALGINI NEDENİYLE KENDİ ADLARINA SERBEST ÇALIŞAN MESLEKTAŞLARIMIZIN BAĞ-KUR PRİM ÖDEMELERİ İLE İŞYERLERİNDE SİGORTALI ÇALIŞANI BULUNAN MESLEKTAŞLARIMIZIN SGK PRİM ÖDEMELERİ MART-NİSAN-MAYIS/2020 TARİHLERİ YERİNE HERHANGİ BİR GECİKME ZAMMI OLMAKSIZIN EKİM-KASIM-ARALIK/2020 AYLARINDA ÖDENMEK ÜZERE ERTELENMİŞTİR.

MESLEKTAŞLARIMIZIN BİLGİLERİNE SUNARIZ

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI

SİGORTA PRİM ÖDEME SÜRELERİNİN ERTELENMESİNE İLİŞKİN DUYURU EKTE YAYINLANMIŞTIR.

Prim Ödeme Sürelerinin Ertelenmesi Hakkında Duyuru

iş yerlerinde 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işverenlerinin,

• Köy ve mahalle muhtarları ile isteğe bağlı sigortalılar hariç kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan,

Ticarî kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usûlde gelir vergisi mükellefi olanlar,

Gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olanlar,

Tarımsal faaliyette bulunanlar ile

Tüzel kişilikleri yukarıda belirtilen ve ana faaliyet alanları itibarıyla mücbir sebep halinde olduğu kabul edilen; anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortaklarından,

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında (Bağ-Kur) sigortalısı olanların:

2020/Nisan ayı sonuna kadar ödenmesi gereken 2020/Mart ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi, 31/10/2020 tarihinin cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle 02/11/2020 tarihine,

2020/Mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi gereken 2020/Nisan ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi, 30/11/2020 tarihine,

2020/Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi gereken 2020/Mayıs ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi, 31/12/2020 tarihine ertelenmiştir.

• Erteleme nedeniyle 5510 sayılı Kanunun 89 uncu maddesinde belirtilen gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır.