STAJ EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

07/03/2018
STAJ EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkan Yardımcımız Av. Sinem Tanrısınatapan ve Kadın Hakları Komisyon Üyemiz Av. Ümit Büyükdağ “Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu” konulu eğitimi verdi.

Reşatbey Staj Eğitim Merkezimizde düzenlenen " Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi" konulu seminerin açılış konuşmasını Staj Komisyonu Başkan Yardımcımız Av.Berfu Salıcı Yakıt ve Staj Komisyon Yazmanımız Av. Duygu Özyaman Keser yaptı.

Av Ümit Büyükdağ Özdemir ve Av. Sinem Tanrısınatapan, Biyolojik cinsiyet – toplumsal cinsiyet farkı, toplumsal cinsiyet rolleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliği / eşitliği, Ayrımcılık , kavramları ile yasalarda toplumsal cinsiyet eşitliği ve 6284 sayılı yasa hakkında bilgilendirme ile ilgili konular hakkında stajyer avukatlarımıza ayrıntılı bir şekilde bilgiler verildi. Sohbet ortamında geçen staj eğitim çalışmasında stajyer avukatlarımız katılımcı bir şekilde konulara oldukça ilgi gösterdi.

Eğitim sonunda sunumlarını yapan Av. Sinem Tanrısına Tapan ve Av. Ümit Büyükdağ'a, Staj Komisyonu üyemizden Av. Timur Ortatepe ve Av. Hatice Uçar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.