STAJYER AVUKATLARIMIZ YIL SONU KUTLAMASINDA YORGUNLUK ATTI.

28/12/2017
STAJYER AVUKATLARIMIZ YIL SONU KUTLAMASINDA YORGUNLUK ATTI.

Adana Barosu'na bağlı olarak avukatlık stajlarını sürdüren genç meslektaş adaylarımız baro yönetimi ve staj komisyonumuzun değerli üyeleri ile düzenlenen bir kokteylde bir araya geldiler ve yorgunluk attılar.

Adana Barosu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kokteyle Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, baro yönetim kurulu üyelerimiz ve staj eğitim komisyonu üyelerimiz katıldılar.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, yaptığı açıklamada, "Son dönemde çok sayıda genç meslektaşımın aramıza katılmasıyla Adana Barosu'nda meslek kıdemi ve yaş ortalaması daha da gençleşmiştir" dedi.

Staj eğitim çalışmalarımızın her hafta Pazartesi ve Salı günleri yapılan meslek içi eğitimler, her ay en az bir kez yapılan tam günlük kapsamlı seminerler ile devam ettiğini belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana Barosu’nun mesleğe yeni adım atacak olan stajyer avukatlarımıza sunduğu eğitimleri değerli akademisyenler, konunun uzmanı meslek üstatlarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, stajyer avukatlarımıza, meslek kuralları ve Avukatlık Kanunu’nu iyi öğrenmelerini tavsiye ederek, “Önce biz meslektaşlar olarak birbirimize saygılı olmalı ve değer vermeliyiz ki, mesleğimizi layıkıyla yapalım. Staj döneminin her gününü iyi değerlendirmelisiniz. Adana Barosu birçok meslek içi eğitim çalışması düzenlemektedir. Bunlara katılarak kendinizi geliştirip ve farkındalığınızı ortaya koymanız başarıya giden en önemli yoldur. Bugün burada bir yılın yorgunluğunu atmak, sadece eğitim çalışmalarında değil, sosyal ortamlarda da paylaşımlarda bulunmak üzere bir aradayız. Ülkemizde ve dünyada büyük sorunlarla geçen 2017 yılına veda ederken, 2018 yılının ülkemiz ve dünya adına, yurttaşlarımız ve insanlık adına, barış, huzur ve umut dolu geçmesini diliyorum.” dedi.

Baromuz Genel Sekreteri ve Staj Komisyonu Koordinatörümüz Av. Semih Gökayaz ise Staj Eğitim Merkezi’nde değerli üstat, akademisyenlerin eğitimci olarak görev aldığını, Türkiye’nin altıncı büyük barosu olarak gerek staj döneminde gerekse stajdan sonra meslek içi eğitimlere büyük önem verdiklerini, Adana Barosu’nda staj yapmanın bir ayrıcalık olduğunu, bu tür etkinliklerle staj döneminin yorgunluğunun atılmasını sağladıklarını belirtti.

Baromuz Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu da; Staj eğitim çalışmalarının 2018 yılında da aynı disiplin, azim, gayret ve tempoyla Meslek Kuralları ile tecrübe ağırlıklı yönleriyle devam edeceğini bildirdi.

Kokteyl; Grup İçerde’nin seslendirdiği şarkılarla ve danslarla devam etti.