STAJYER AVUKATLARIMIZA “ARABULUCULUK” VE “AYRIMCILIĞIN ÖNLENMESİ”NE İLİŞKİN BİLGİLER SUNULDU.

02/03/2017

Adana Barosu Staj Komisyonumuzun staj eğitimleri kapsamında düzenlediği çalışmada Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özlem Kara “Ayrımcılığın önlenmesi”, Av. Nermin Tuğçe Kayar Türk de, “Arabaluculuk” konularında stajyer avukatlarımızı bilgilendirdi.
Hukukçular Derneği’nde 28 Şubat- 01 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşen programda ilk olarak Adana Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av.Özlem Kara tarafından, ayrımcılık yasağı ve eşitlik ilkesi kavramları yanı sıra ayrımcılık kavramı ve türleri, ayrımcılık yasağını destekleyen mekanizmalar katılımcılarla paylaşıldı.
Çalışmanın devamında, engelli bireylere yönelik yaklaşımlar ve genel çerçevesiyle Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi konularında stajyer avukatlarla bilgi aktarıldı.
Adana Arabulucular Derneği Başkanı ve Arabuluculuk Komisyonu üyesi Av. Arb. Tuğçe Nermin Türk de, stajyer avukatlara 'Arabuluculuk' ve 'Arabuluculukta Avukatın Rolü' konularını anlattı.
Av. Arb. Tuğçe Nermin Türk, Arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması yargının yükünü hafifleteceği gibi, yıllarca süren davaların birkaç saat içerisinde çözüme ulaşabileceğini belirtti. Arabuluculuk sisteminde tarafların zamandan, yargı giderlerinden tasarruf edeceğini vurgulayan Türk, anlaşma ile sonuçlanan uyuşmazlıkların tarafların ilişkilerini olumlu yönde devam ettirmelerine olanak sağladığını ifade etti.
Sunumlar sırasında stajyer avukatların sorularına da yanıtlar verildi.