TAŞ HEYKELLER YURTTAŞLARLA BULUŞUYOR

11/10/2018
TAŞ HEYKELLER YURTTAŞLARLA BULUŞUYOR

Adana'da bu yıl 4.'sü yapılacak Uluslararası Heykel Sempozyumu 15 Ekim-5 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Çukurova, Anadolu ve Mersin Üniversiteleri işbirliğinde Galleria Otopark alanında gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Adana Heykel Sempozyumu'na katılmak üzere başvuran 198 sanatçıdan, seçici kurulun değerlendirmesi sonunda 11 ülkeden 15 asil ve 5 yedek heykeltıraş belirlendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün 15 Ekim'de resmi açılışını yapacağı sempozyuma katılacak sanatçılar, kente gelerek çalışmalarına başladı.
Serbest temalı etkinlikte heykeltıraşlar, mermer ve metal malzemelerden yapacağı eserlerle yeteneklerini sergileyecek.
Sempozyum sonunda heykeltraşlar Alan Waters (İngiltere), Alex Labejof (Fransa), Berika İpekbayrak, Evrim Çamoğlu ve Kadriye İnal (Türkiye), Esfandyar Moradpour, Majid Haghıghı ve Hossein Mollaei Foomanı (İran), Hiroyuki Asakawa (Japonya), Ivane Tsiskadze (Gürcistan), Jerome Symons (Hollanda), Nicolae Razvan Mıncu (Romanya), Ming-Sheng Wu (Tayvan), Petre Petrov (Bulgaristan) ve Ulises Jımenez (Kosta Rika) eserlerini Adanalılara armağan edecek.
MESLEKTAŞLARIMIZIN BİLGİSİNE SAYGIYLA SUNARIZ.
ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI