TAYLAN ÖZGÜR’ÜN KATLEDİLMESİNİN ÜZERİNDEN TAM 50 YIL GEÇTİ.

23/09/2019
TAYLAN ÖZGÜR’ÜN KATLEDİLMESİNİN ÜZERİNDEN TAM 50 YIL GEÇTİ.

BARO BAŞKANIMIZ AV.VELİ KÜÇÜK;
“FAİLİ MEÇHULLERİN AYDINLATILMASI DEVLETİN NAMUSUDUR”
İstanbul Beyazıt’ta 50 yıl önce katledilen Taylan Özgür’ün failleri devlet ve kolluk güçleri tarafından bugüne kadar hala bulun(a)madı. Taylan Özgür’ün öldürüldüğü günün tam 50. yılında bugün Beyazıt’ta anılacağı ve bir kez daha faillerinin bulunmasının talep edileceği belirtilmektedir.
Baro Başkanımız Av. Veli Küçük konuya ilişkin yaptığı açıklamada düşüncelerini paylaştı:
“Bir dönem ve 68 kuşağı olarak bilinen yıllar ne yazık ki ülkemizde faili meçhul cinayetler ve genç öğrenci katliamları ile anılmaktadır. Karanlık ve faşist güçler tarafından ülkemizin değerleri, düşünen, sorgulayan gençleri bombalı ve silahlı saldırıların hedefi olmuşlardır. Taylan Özgür’de bu isimlerden, üniversite gençliğinin önderlerinden ve sembollerinden biridir. Organize bir şekilde yapıldığı çok açık olan ve insanlık suçu kabul edilen bu olayda zaman aşımı işlemeyecektir. Dünya’da örneklerinde olduğu gibi, Şili’de tam 43 yıl sonra katili yargılanan Victor Jara’nın katilinin yargılanmasında olduğu gibi Taylan Özgür’ün ve ülkemizin geçmişinde aydınlatılmayan tüm faili meçhullerin aydınlatılması, faillerin bulunarak hak ettikleri cezaları almalarının sağlanması devletin, kolluk güçlerinin, siyasi iktidarların sorumluluğu ve namusudur.”