“TEORİ VE UYGULAMA AÇISINDAN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI”

16/02/2020
“TEORİ VE UYGULAMA AÇISINDAN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI”

“TEORİ VE UYGULAMA AÇISINDAN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI” KONULU İLERİ EĞİTİM SEMİNERİMİZ SERTİFİKLAR VERİLEREK TAMAMLANDI.

Türkiye Barolar Birliği, Baromuz ve Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (TÜRAVAK) işbirliği ile düzenlenen “Teori ve Uygulama Açısından Kişisel Verilerin Korunması” konulu üç günlük sertifikalı ileri eğitim programı Baro Tesislerimizde tamamlandı.

Eğitim seminerine Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Timur Ortatepe ve Av. Furkan Kılıç katıldı.

Moderatörlüğünü TBB Eğitim Merkezi Kurul üyesi Av. Şadan Tutumlu’nun yaptığı programda; Dr. Damla Songur Hacıgüzeller (Atılım Üniversitesi Bilişim Hukuku Öğretim Üyesi), Av. Mehmet Ali Koksal (CIPT), Av. Burak Memiş (Avukat-Bilgisayar Mühendisi) tarafından eğitim verildi.

TÜRAVAK Yönetim Kurulu üyesi ve Saymanı Av. E. Özge Bayır'ın da katılımıyla, üç gün devam eden ve 50’şer dakikalık 24 dersten oluşan eğitim programı sonunda katılımcılara törenle sertifikaları Baro Başkanımız Av. Veli Küçük tarafından verildi.

Seminere Adana, Gaziantep Antalya ve İzmir Barolarından 103 meslektaşımız katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sertifika töreninde yaptığı konuşmasında, bu dönemin en önemli alanlarından birinin KVKK olduğunu söyleyerek, eğitimlerin önemine dikkat çekti.

Baro olarak KVKK Komisyonu oluşturduklarını belirten Av. Veli Küçük, “Meslektaşlarımızın kendilerini sürekli yenileyebilmeleri için eğitimlere çok önem veriyoruz.

Geçmiş dönemde olduğu gibi bu yılda Baromuzda düzenlemiş olduğumuz eğitimler ve seminerlerle, meslektaşlarımızın mesleki gelişimine büyük katkı sağladık. Bundan sonra da eğitim çalışmalarımız devam edecektir. Bugün, meslektaşlarımıza KVKK sertifikası vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. TÜRAVAK ve Türkiye Barolar Birliği'ne emekleri ve katkılarından dolayı Adana Barosu olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

Meslektaşlarımıza başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan meslektaşlarımıza sertifikaları takdim edildi.

Programda;

1. Gün;

“Veri Koruma Mevzuatına Giriş, Tanım ve Kavramlar, Genel İlkeler, Kişisel Verileri İşlemenin Hukuki Sebepleri, Özel Nitelikli Kişisel Verileri İşlemenin Hukuki Sebepleri, Kişisel Verilerin Silinmesi, Kişisel Verilerin Yurtiçine Aktarılması, Kişisel Verilerin Yurtdışına Aktarılması,

2. Gün;

Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri
Aydınlatma Yükümlülüğü,
İlgili Kişinin Hakları
Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükler
İlgili Kişi Başvurusu ve Şikayet Başvurusu , Kurulun İnceleme Usul ve Kararları, Suçlar, Kabahatler, İstisnalar

3. Gün;

VERBİS

VERBİS’e Kayıt Yükümlülüğü ve İstisnaları VERBİS’e Kayıt İçin Gereken Bilgiler Teknik Ve İdari Tedbirler Envanter Nasıl Hazırlanır?
Uyum Projesi Nedir, Nasıl Yürütülür? Tasarlanması Gereken Süreçler?
İlgili Kişi Başvurusu Süreçleri Yeni Süreçlerin VERBİS’e Kaydı Süreci Veri İşleyenlerin Deneyimi Süreci Veri Aktarımlarının Kayıt Altına Alınması Süreci anlatıldı.