TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE BAROMUZUN DÜZENLEDİĞİ “MAL REJİMİ VE TASFİYE” KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ GENİŞ KATILIMLA YAPILDI.

08/02/2020

Türkiye Barolar Birliği ve Baromuzun ortaklaşa düzenlediği 'Mal Rejimi ve Tasfiye' konulu meslek içi eğitim semineri, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok’un moderatörlüğünde: İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 6.Hukuk Dairesi Başkanı Zarife İlhan ve İstanbul Barosu mensubu Av. Sibel Günay’ın sunumları ile Baro Tesislerimizde yapıldı.

Seminerimiz yoğun katılım nedeniyle barkovizyonlar eşliğinde tüm salonlara da canlı yansıtıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim kurulu üyelerimiz Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, TBB Disiplin Kurulu Üyemiz Av. Mustafa Çinkılıç, hakim, meslektaşımız ve stajyer avukatlarımızın yanı sıra çok sayıda davetli programı takip etti.

Meslek içi eğitim seminerimizin açılışında konuşan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Nisan ayı sonuna kadar 12 ayrı meslek içi eğitim programı planladıklarını söyledi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Bu seminerleri aşama aşama yaşama geçireceğiz. Meslektaşlarımızın, stajyer avukatlarımızın mesleki gelişimi, deneyimlerini arttırması bizler için çok önemli" dedi.

2002 yılından bu yana yaklaşık 12 bin yasa maddesinin değişerek hukuk yaşamamızın farklı alanlarında yer aldığını, bu yüzden meslek için eğitimlere önem verdiklerini ifade eden Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, son dönemlerde meslek kurallarının ihlaline dair müracaatlarda çok ciddi artışlar olduğunu, bunun belirli sayısının kuralları bilememekten, öngörmemekten, rahat davranmaktan kaynaklandığını düşündüklerini belirtti. Bu açıdan 28 Şubat'ta Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Başkanı ve üyelerinin tamamının yer alacağı soru ve konu sınırının olmadığı bir seminer de düzenleyeceklerini ifade etti.

Yüreğir İlçesi'nde Seyhan Nehri kenarında yapılacak hizmet binası ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Av. Veli Küçük, "Yaklaşık 5 bin 200 metrekare kapalı alanı olacak hizmet binamızda bir çok çalışma alanı olacak. Umuyorum ki yakın bir zamanda temel atma aşamasına geleceğiz" dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, üst üste yaşanan sel, deprem, çığ düşme ve uçak kazasının ardından Hatay’da Adem Yarıcı (42) isimli bir vatandaşın Valilik önünde “çocuklarım aç” diyerek kendisini yaktığını, daha sonrasında vefat ettiğini belirterek, “Ne yazık ki bu vahim olayı havuz medyası yansıtmamıştır. Demokrasilerde özgür basın halkın haber alma hakkını ortaya koymalıdır. Bu durum basın adına üzüntü vericidir” diye konuştu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, adil yargılanma, hak, hukuk ve adaletin yaşama geçmesi talebiyle açlık grevine başlayan 8 meslektaşı için de açıklama yaptı:

“Çağdaş Hukukçular Derneği mensubu meslektaşlarımız ne yazık ki 3 Şubat’tan beri açlık grevindeler. Uğradıkları hukuksuzluğa ve adaletsizliğe boyun eğmemek için açlık grevindeki meslektaşlarımıza ve taleplerine karşı görev ve sorumluluk noktasındaki kişilerden duyarlılık bekliyoruz. Dileğim vicdanlarda adaleti hissettiğimiz günleri yaşarız.”

Açılış konuşmasının ardından 'Mal Rejimi ve Tasfiye' konulu meslek içi eğitim seminerine geçildi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB ) Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 6.Hukuk Dairesi Başkanı Zarife İlhan ve İstanbul Barosu Üyesi Av. Sibel Günay sunumlarda bulundu.

Soru cevap bölümünde meslektaşlarımızın soruları ile seminerimiz daha da zenginleştirildi.

Plaket töreninde ise Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Muhteşem bir ambians, katılım ve çok kıymetli sunumlarla gerçekleşen seminerimiz için, konunun sahada olan, çok değerli konuşmacılarımıza, şahsım, Baromuz ve kentimiz adına saygı, sevgi ve tebriklerimi sunuyorum.

Eğitim seminerimize büyük bir ilgi ve katılım gösteren meslektaşlarımıza ve stajyerlerimize, TBB Eğitim merkezimize müteşekkiriz. Baro çalışanlarımıza da ayrıca emeklerinde. ötürü teşekkür ediyorum.” dedi

Program sonunda katılımcılara Baromuz adına teşekkür plaketi takdim edildi.