ZÜBEYDE HANIM’I RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUZ

14/01/2020
ZÜBEYDE HANIM’I RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUZ

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımı vefatının 97. Yılında saygıyla ve rahmetle anıyoruz.
Ülkemizin kurtarıcısı, Kurtuluş Savaşının askeri dehası, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanımı hatırlamak kadını, anneyi, Cumhuriyeti ve değerlerini bir kez daha anmak, savunmak ve korumak demektir.

Atatürk ilkelerinin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarının önemi kötü ve karamsar günlerden geçtiğimiz bu günlerde daha da anlaşılacaktır. 1922 yılında Ankara’ya oğlunun yanına geçen ve hastalanan Zübeyde Hanım, iklimce daha uygun olduğu düşünülerek İzmir’e yerleşmiş ve 14 Ocak 1923 günü İzmir’de 66 yaşında vefat etmiştir. Tüm dünyanın hayranlık duyduğu, ilke ve devrimleriyle ülkemize çağdaşlaşma yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere armağan eden cefakar bu büyük Türk kadınını ve anasını özlemle yad ediyoruz. Zübeyde Hanımın şahsında tüm annelerimizi bir kez daha hatırlıyor ve annelerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Adana Barosu Başkanlığı