BAROMUZ

ADANA BAROSU KATLEDİLİŞİNİN 2. YILINDA AV. TAHİR ELÇİ'Yİ SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANDI.

görüntülenme
30/11/2017

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK:

"CİNAYET AYDINLATILMADIKÇA DEVLET ZAN ALTINDADIR!"

Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük, 2 yıl önce kameralar önünde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı, barışın elçisi  ve insan hakları savunucusu   Av. Tahir Elçi'yi bir kez daha , saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük, katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen kamera kayıtlarından katilin tespit edilmesi mümkün iken soruşturmada bir arpa boyu yol alınmamış olmasının izahının mümkün olmadığını, faillerin cezasız bırakılmak istendiğini söyledi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin 2. ölüm yıldönümünde yazılı açıklamada bulundu.

"BU KATLİAMIN AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ"

Av. Küçük, açıklamasında şunları söyledi:

"Adana Barosu olarak bu karanlık olayın aydınlatılması için mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Av. Tahir Elçi katledildiği güne kadar nerede hak ihlali varsa bir hak ve özgürlükler savunucusu olarak orada bulunmuştur. Dokunulmaz konulara dokunmuş, söylenemeyenleri cesursa gündeme taşıyarak tartışılmasını sağlamıştır. Ve bu duruş ne yazıkki  bazı kesimleri rahatsız etmiştir. Barışa ve adalete ömrünü adadığı görmemezlikten gelinerek hakkında başlatılan linç kampanyasına, tehditlere, maruz bırakıldığı hukuksuz uygulamalara rağmen yılmadı, geri adım atmadı. Barışçıl ve özgür bir ülke hayalinin peşinden gitmiştir. Her zaman barış dedi, en zor koşullarda barış ısrarından vazgeçmedi. Bütün değerleri ile insanın, doğanın, tarihin haklarını savundu. Dört ayaklı minarenin ayaklarına sıkılan kurşunlardan bile canı yanan, yani taşın aldığı yaranın bile acısını yüreğinde hissedebilen barışın elçisi Av. Tahir Elçi’nin bedeni ve düşünceleri dört ayaklı minarenin dibinde  acımasızca yere serilmiştir."

"CİNAYET KUYTU BİR KÖŞEDE İŞLENMEDİ"

Cinayetin, kenar bir mahallenin kuytu bir sokağında, kimsenin görmediği, duymadığı bir saatte değil, Diyarbakır’ın orta yerinde gündüz, onlarca insan ve kameralar önünde işlendiğini anımsatan Av. Küçük, “Türkiye gerçekten çok değerli bir insan hakları savunucusunu en gerekli olduğu zamanda yitirmiştir. Faili meçhul cinayetlerin takipçisiydi ama kendisi de faili meçhul cinayete kurban gitmiştir. Halen faillerin ortaya çıkarılmamış, etkili soruşturma yapılmamış olması düşündürücüdür. Olay yeri incelemesi ise, olaydan 111 gün sonra yapılabilmiştir. Bilirkişi raporunda, Av. Elçi’yi vuran atışın “tıbben ve fiziken tespit edilemeyeceği” yer alması ise vahimdir.” şeklinde konuştu.

Aradan geçen 2 yıllık süreçte kendisini çok özlediklerini dile getiren Av. Küçük, “Yaşamını demokrasiye, barışa, insan haklarına, hak ve özgürlük mücadelesine adayan Av. Tahir Elçi’yi saygıyla ve özlemle anıyoruz. Barışın elçisini unutmadık, unutturmayacağız. Kamuoyuna saygıyla sunarım.” dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Diyarbakır Barosu Başkanı, insan hakları savunucusu avukat Tahir Elçi, Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda gördüğü zararla ilgili basın açıklaması sırasında, 28 Kasım 2015’te vurularak hayatını kaybetmişti.