BAROMUZ

ADANA BAROSUNDAN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI. BARO BAŞKANIMIZ AV. KÜÇÜK: "EĞİTİM SİSTEMİMİZ YAZ BOZ TAHTASINA DÖNDÜ"

görüntülenme
18/09/2017

ADANA BAROSUNDAN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI.

BARO BAŞKANIMIZ AV. KÜÇÜK: "EĞİTİM SİSTEMİMİZ YAZ BOZ TAHTASINA DÖNDÜ"

17.09.2017

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.

18 milyon öğrencinin başlayacağı Eğitim- Öğretim yılında Av. Küçük, yayınladığı yazılı mesajında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'TEOG’u artık yanlış buluyorum, kaldırılması lazım' açıklaması sonrası Milli Eğitim Bakanlığının liseye geçiş sisteminde 15 yıl içinde altıncı kez değişikliğe gitmesini de eleştirdi.

"15 yıl boyunca gördük ki hiçbir öğrenci eğitim-öğretim sistemine aynı müfredatla başlayıp bitirememiş. Böylece eğitim sisteminin yap-boz tahtasına dönüştürüldüğünü görüyoruz" dedi.

Av. Küçük, müfredatta zamana yayılarak yapılan son düzenlemeler ile Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet devrimleri, evrim gibi tüm dünyada esas alınan bilimsel teoriler azaltılarak ve kaldırılarak ülkemizdeki eğitim-öğretimin bilimsellikten, cumhuriyet değerlerinden, Atatürkçülükten uzaklaştırılarak ezberci bir anlayışa yöneltildiğini belirtti.

Adana Baro Başkanı Av. Küçük, milli bayramların kutlanmasını yasaklamaya varacak kadar sınırlayan bakış açısının cumuhriyetin değerleri ve demokrasiden uzak olduğu gibi ülkemizin geleceği adına kaygı verici boyutta olduğunu ifade etti.

Av.Küçük, "Eğitimdeki açmazlar ve sorunlar, bu yaklaşımların sonucunda oluşmaktadır. Adana Barosu olarak çağdaş, Atatürkçü, laik, öğrencilerin; bilgi ve bilimsellikle buluşacağı bir eğitim sisteminden yanayız. Her yıl değişen müfredatın Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk''ün bizlere miras bıraktığı 'akıl ve bilim' üzerine inşaa edilmiş modern haliyle düzenlenmesi ülkemizin aydınlık geleceğinin temeli olacaktır." dedi.

Av. Küçük sözlerini şöyle tamamladı:

"2017-2018 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize, çalışanlarına, velilerimize, ülkemize, toplumumuza ve de MESLEKTAŞIM VELİLER İLE ÇOCUKLARINA hayırlı olmasını diler, başarı ve esinliklerle dolu bir eğitim-öğretim yılı olmasını temenni ederim.

Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Kişinin gelişim ve olgunlaşma durumuna göre öğrenme etkinlikleri ve ihtiyaçları değişse de, kişinin aile durumu, çevresel etkileşimi ve okul durumu öğrencilerimizin başarı düzeyini etkileyen en önemli etkenlerdir. Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir; Onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci, Türkçe'yi doğru, etkili ve güzel kullanabilen bireyler olarak yetişmesini diler,2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminin tüm eğitim camiası ile öğrencilerimize ve velilerine başarı getirmesi dileği ile saygılar sunarım"