BAROMUZ

"Gazilerimizin talepleri, siyaset üstü bir yaklaşımla çözülmeli"-18.09.2014

görüntülenme
18/09/2014

Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.  "Gazilerimizin talepleri, siyaset üstü bir yaklaşımla çözülmeli" 18.09.2014 Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ülkesinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve güvenliği için canını siper etmiş gazilere ve yakınlarına minnetlerini sundu. Gazilerin sorunlarının daha fazla güncel tutulması ve çözüm yollarının aranması yönündeki çabaların siyaset üstü bir gayretle ilerlemesi gerektiğini ifade etti. Çıtırık, mesajında, yokluklar içerisinde var edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesi sonucu kurulduğunu belirtti.  Bu mücadele, tüm imkansızlıklara rağmen vatan aşkını, inançlarıyla birleştiren kahraman şehit ve gazilerin canlarını hiçe sayarak gösterdikleri destansı bir direnişle kazanıldığını vurgulayan Çıtırık, şunları kaydetti :  "Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasını müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır.  Aynı gün diğer bir deyimle "Kahramanlık Günü" olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.              Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırıldığımız gündür.19 Eylül'ün yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak anılması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize ve ailelerine minnet borcumuzu bir nebze de olsa ödeme günüdür. Gazilerin sorunlarının daha fazla güncel tutulması ve çözüm yollarının aranması yönündeki çabaların siyaset üstü bir gayretle ilerlemesi gerektiğine inanıyorum. Gazilerimizin sosyal güvenlik sorunu ve bağlanan aylıkları, hayat şartlarına göre çok azdır. Gazilerimiz, biz uyurken yatmayıp, bu vatan için bir uzvunu feda etmişlerdir. Gazilerimizin maaş ve sosyal hakları iyileştirilmeli."   Çıtırık, konuşmasını şöyle tamamladı: "Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak ve ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için elbirliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin Yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun düşünce  arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 'En kötü barış en iyi savaştan iyidir' Saygılarımla."