TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GELEN AVUKATLARIN KATILIMI İLE ANKARA'DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

29/04/2024
TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GELEN AVUKATLARIN KATILIMI İLE ANKARA'DA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Baroların ortaklaşa düzenlediği "Büyük Savunma Mitingi" Ankara'da gerçekleştirildi. Mitinge binlerce avukat katılarak destek verdi ve "Avukat İçin de Adalet" istendi.
Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Ankara'da bir araya gelen Baro Başkanları ve meslektaşlarımızı, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve TBB Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Mitingde TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, TBB Yöntim Kurulu üyeleri, 81 ilin Baro Başkanları, Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, önceki dönem Baro Başkanlarımızdan Av. Ziya Yergök, Av. Aziz Erbek, Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Güzel, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hüseyin Saygılı, Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, Av. Esem Yiğit, Av. Neval Yurtdaş, Disiplin Kurulu Başkanı Av.Filiz Kaçan Yatmaz, Denetleme Kurulu Başkanı Av. Murat Gülsün, TBB Delegemiz Av. Filiz Feyhan Aksoy ve çok sayıda meslektaşımız katıldı.

TBB önünde bir araya gelen meslektaşlarımız burada korteji oluşturup Anıtpark'a yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte; "Savunma Susmadı Susmayacak", "Çoklu Baroya Hayır", "Avukata Dokunma", "Herkes İçin Adalet, Adalet İçin Avukat", "Angaryaya Hayır", "Emeğimizin Hakkını Savunuyoruz", "Avukata Şiddete Hayır", "Güçlü Baro Güçlü Avukat", "Bağımsız Yargı" sloganları hep bir ağızdan haykırıldı.

Yürüyüşün ardından Anıtpark'da toplanılarak Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve meslek mensubumuz Mansur Yavaş da mitinge katılarak destek verdi.

Mitingde ilk konuşmayı genç avukatlar yaptı. 26 Nisan 2024 tarihinde yapılan Genç Avukatlar Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi, Yozgat Barosu'ndan Av. Sevde Nazlıcan Topçu ve Van Barosu'ndan Av. Mehmet Salih Coşkun tarafından okundu. Genç avukatlar, çalıştay sonuç raporunu okudular ve mesleklerinin devam eden sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını dilediler.

Ardından konuşmasını gerçekleştiren TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, "Biz avukatız ve tarafız; haksızlığın kimden geldiğine ve kime dönük olduğuna bakmaksızın adalete erişimlerine engel olunanların ve sesi kısılmaya çalışılan kim varsa onun yanındayız. Biz avukatız; adaletten başka kimsesi olmayan herkes için, istismara uğrayan çocuklar için, çocuk işçiler için, emeği sömürülen yurttaşlarımız için, kitlesel bir cinnet hâlinin hedefi olan kadınlar için, kurutulmuş göller ve kesilen zeytinlikler için, doğa için, hayvanlar için ve kısaca, hukukun tesisinden başka hiçbir ihtimali olmayan herkes için vekiliz ve 'vekaleten' buradayız. Biz avukatız; bugüne kadar hep 'Herkes için Adalet, Adalet için Avukat' şiarıyla hareket ettik, bugün bu meydanı dolduran her bir meslektaşım bu şiarın vücut bulmuş halidir. Evet biz avukatız; duruşma salonlarında, emniyette veya savcılık sorgularında hep 'vekaleten' konuşmaya alışığız. Ama bugün 'Savunma' günü; bugün savunmanın, avukatın, 'Avukat için de Adalet' demenin, vekaleten değil asaleten konuşmanın günü! Bugün 190 bin avukatın konuşma günü!" dedi.

Başkan Av. Sağkan, katılan ve katılmayan tüm meslektaşlarına teşekkürlerini sunarak "Bugün burada, mücadelenizle var ettiğiniz tarihe tanıklık etmenin kıvancını yaşıyorum. Umutla, dirayetle ve mücadele ile…” dedi ve sözlerine son verdi.

Ardından mitingde yedi bölgenin Baro Başkanları birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından TBB Başkanı Av. Sağkan, Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurul Üyeleri, Baro Başkanları, TÜRAVAK Başkanı tek tek anons edilerek sahneye davet edildi ve dayanışma fotoğrafı verildi.