“ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU USULÜ EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ

“ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU USULÜ EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ

TBB, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliğiyle “Anayasa Mahkemesi’nin Temel Haklar Alanındaki Kararlarının Etkili Şekilde Uygulanmasının Desteklenmesi Projesi" kapsamında düzenlenen, “Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Usulü Eğitimi” Adana'da gerçekleştirildi.

Alanında uzman meslektaşlarımız tarafından verilen eğitim, 19-20 Nisan tarihlerinde baromuzun Reşatbey’deki Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Eğitimin ilk gününde; Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuruya Giriş: Anayasa Mahkemesinin İnceleme (Kişi, Konu, Yer ve Zaman) Yetkisinin Kapsamı, Bireysel Başvuruda Olağan Hukuk Yollarının Tüketilmesi Kuralı ve Başvuru Süresi konularında meslektaşlarımız bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaştı.

Eğitimin ikinci gününde ise; Açıkça Dayanaktan Yoksunluk ve Anayasal/Kişisel Önem, Usulüne Uygun Başvuru Yapma ve Bireysel Başvuru Formunun Nitelikli Şekilde Hazırlanması konularıyla ilgili meslektaşlarımız tarafından önemli bilgiler aktarıldı.

Verimli geçen eğitimin ardından son test, değerlendirme ve geri bildirim anketi yapılarak eğitime son verildi.